17. huhtikuuta 2013

Kultaistennoutajien tokotiimi Porissa 13.4.2013

Oltiin Goldenringin tokotiimin kanssa tällä kertaa Porissa. Meitä taisi olla yhdeksän koirakkoa paikalla. Sää oli tosi sateinen ja halli oli kylmä, joten olosuhteet nyt eivät kaikkein mukavimmat olleet. Mutta aika riitti hyvin ja saatiin hyviä neuvojakin Sipsin kanssa.

Ekalla kierroksella tehtiin tunnaria ja vähän ruutua. Tunnarissa etsi hyvin oman sekä ekalla kerralla, että hyppynoudon jälkeen. Tosin taisi kummallakin kerralla ottaa ensin sen oman, sitten tarkastaa vielä muita ja sitten taas otti sen oman ja toi. Eli vielä pitäisi sitä varmuutta saada. Lisäksi pureskeli sitä kapulaa hieman tuodessaan sivulle, joten niitä pitoharjoituksia pitäisi nyt tehdä.

Ruudussa jäi taas liian eteen. Lisäksi alussa lähti sinne missä oltiin tehty tunnaria, joten näihin pitäisi vielä paljon tehdä noita häiriötreenejä. Kivasti kuitenkin sitten löysi sinne ruutuun, kun vähän huidoin oikeaa suuntaa. Hahmottaa siis selvästi sen ruudun törpöt ja nauhat ja osaa mennä niiden keskelle, mutta on liian edessä ja herkkä häiriöille. Pitäisi myös katsoa, että se katsoo ruutua, kun liikkuri kysyy olenko valmis. Nyt käänsi taas katseensa liikkuriin.

Toisella kierroksella tehtiin luoksetulon stoppeja. Tein ensin vapaamuotoisesti ja pysähtyi kyllä, mutta ei kovin nopeasti. Paremmin sitten, kun heittelin muutaman namin suoraan stopista. Mutta vielä nopeammin saisi pysähtyä. Saatiin sitten tähän vinkkinä, että jos käskisin sen peruuttaa heti pysähdyksen jälkeen. Kokeilin tätä pari kertaa ja Sipsi ainakin peruutti ihan nätisti siitä...tai no nätisti ja nätisti, lähinnä se on sellaista taaksepäin hyppelyä. Mutta oppisi ainakin ajattelemaan taaksepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti