8. huhtikuuta 2013

Pia Miettisen koulutus 7.4.2013

Sunnuntaina olimme Pia Miettisen koulutuksessa Purina-areenalla Helsingissä. Olisin mielelläni tehnyt ruutua ja luoksetulon stoppeja, mutta flunssan takia ääneni oli lähtenyt, joten ajattelin ottaa tunnaria ja hyppynoutoa, kun niissä ei tarvi niin paljon käyttää ääntä.

Ensin siis tunnaria. Sipsi otti ihan nätisti oikean kapulan ekalla kerralla, kun tehtiin normaali kokeenomainen treeni. Sitten kokeilimme tehdä vähän erilaisia hankalampia tunnareita, kuten niin että oma on alla ja päällä on muita. Tässä Sipsi toi hyvin oman, mutta jonkun treenin aikana se toi väärän. Kouluttajan mielestä sitä ei kuitenkaan kannata liikaa pelätä, eikä myöskään sitä, että koskisi tai nostaisi vääriä. Enempi vaan kokeenomaisia treenejä ja silloin tällöin jotain näitä vaikeampia treenejä, jotta joutuu tosissaan keskittymään.

Sipsi haistelemassa

Kokeiltiin saada virettä ylös myös yhdellä noudolla välissä, mutta ei se kauheasti vaikuttanut Sipsin tekemiseen, tekee vauhdilla kyllä tunnarin, mutta nykyään aika hyvin osaa jo pysähtyä nuuhkimaan kapuloille.

Sipsin metallinouto ennen tunnaria.

Toisella kierroksella tehtiin hyppynoutoa. Sipsihän skippaa mielellään hypyn noutoinnoissaan ja joko juoksee suoraan kapulalle tai sitten sählää takaisinpäin tullessaan. Ohjeeksi saatiin paljon treeniä, niin että kapula on selkeästi vinossa ja itse samassa linjassa sen kanssa ja silti se hyppy pitää suorittaa, aluksi vaikka autettuna. Kokeessakin on parempi auttaa kropalla (ja menettää siitä pari pistettä) kuin antaa koiran tulla hypyn ohi ja saada nolla.

Lisäksi meidän pitää nyt paneutua kapulan pitämiseen loppuasennossa. Sekä tunnarissa, että näissä tavisnoudoissa se kääntyilee ja on rauhaton luovutuksessa. Tunnaria myös pureskeli tai käänteli suussaan. Tätä voi tehdä sillä tavalla, että lähestyy kädellä ja jos Sipsi kääntää päätään yhtään, käsi otetaankin pois. Näin tehdään niin kauan kunnes pitää nätisti päätään ja luovutus on sitten ihan rauhallinen. Luovutuksen jälkeenkin Sipsin pitäisi vielä pystyä istumaan ihan rauhassa paikoillaan ja vasta sen jälkeen vapautus ja palkka.

1 kommentti: