8. huhtikuuta 2013

Ohjatun noudon koulutus 6.4.2013

Lauantaina oli Pääkaupunkiseudun kultsujen kuukausikoulutus Helsingissä Talin huipulla, kouluttajana Raija Kauppinen. Aiheena oli ohjattu nouto.

Tehtiin ensin merkkiä. Ei olla sitä ihan kauheasti tehty, mutta jonkin verran kuitenkin ja parin ekan toiston jälkeen, Sipsi tuntui aika kivasti sen muistavan. Pitäisi nyt vaan muistaa opettaa se menemään suoraan merkin taakse ja oikealle etäisyydelle. Nyt jäi tosi kiinni merkkiin, pitäisi opettaa se jäämään pienen matkan päähän siitä. Yksi hyvä vinkki oli myös se, että siirtyy itse merkin takana eri kohtiin ja koiran pitää aina hakeutua suoraan merkin taakse. Merkkiä täytyisi nyt erillisenä ottaa aina välillä ohjelmistoon.

Raija neuvoo, että pieni välimatka merkkiin olisi hyvä
Sipsi harjoittelee merkkiä

Sitten tehtiin itse noutoa. Oikealle Sipsi meni hyvin, mutta ekalla kerralla vasemmalle mennessä meinasi mennä koko ajan keskikapulalle. Pysähtyi kivasti seis -käskyllä (ollaankin sitä treenattu), mutta meinasi vielä toisen kerran ottaa väärän. Siirryin itse kunnolla vasempaan ja autoin kädellä ja sen jälkeen haki vasemman. Tehtiin vielä muutama toisto molempiin suuntiin ja kivasti se on oppinut noita suuntia nyt katsomaan.

Oikean puoleisen kapulan nouto

Treenattiin vielä vähän hyppyä koulutuksen loputtua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti