10. huhtikuuta 2014

Nacho aloitti taipparitreenit

Olin ilmoittautunut vain kuunteluoppilaaksi, kun ajattelin, että Nacho on liian pieni. Se kuitenkin oli tosi rauhallinen ja katseli rauhassa kun muut tekivät (syötin nameja sille vähän väliä), joten kouluttaja, Jukka Vepsäläinen, sanoi, että kokeillaan vaan tehdä senkin kanssa.

Ensin vietiin dami kävellen ja jätettiin se ja tultiin lähettämään koira alkupaikalta. Nacho haki sen kuin vanha tekijä. Damia jätettäessä oli huomattava, että kääntyy pois sen luota koiraan päin, ettei se tässä vaiheessa ryntää ottamaan sitä. Toistettiin tämä ja sekin meni ihan hyvin.

Seuraavalla kierroksella dami heitettiin näkyvälle paikalle ja koira lähetettiin hakemaan sitä. Taas toistettiin kaksi kertaa ja ne menivät kumpikin ihan hyvin. Nacholla oli selvä visio miten tämä homma toimii.

Viimeisellä kierroksella dami heitettiin metsään, siten, että Nacho ei ihan nähnyt, mihin kohti se meni. Vähän joutui etsimään sitä, mutta löysi sitten kuitenkin hyvin. Ilmeisesti näissä olisi kuitenkin hyvä käyttää jotain selkeitä maastomerkkejä (esim. heitto kiven tai puun viereen), jotta koira lähinnä etsii paikan katsellaan ja vain vähän joutuu käyttämään nenää etsimisessä.

Ja olisi hyvä, että olisi erikseen se heittäjä, että saa sitä välimatkaa jo heti vähän enempi ja pystyy itse keskittymään koiran lähettämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti