15. huhtikuuta 2014

Nacho taas nomeilee

Tällä kertaa olemme Nachon kanssa PSK:n järjestämässä nome kuukausikoulutuksessa. Kouluttajana oli Laura Lindgren. Koulutus oli Vantaan Petikossa. Aiheena oli yhteistyö ja kontakti.

Alussa tehtiin pieni pätkä ohjaajan mukana kävelyä. Tarkoitus oli vaan katsoa, että mitä koira tekee, kun ohjaaja pysähtyy. Nacho otti välillä kontaktia, kun on sitä paljon harjoiteltu, mutta välillä se vaan käveli ja ihmetteli toisia koiria ja pellon hajuja.

Sitten harjoiteltiin markkeerauksia ja miten hyvin koira palauttaa, vaikka takana on paljon toisia koiria. Monilla olikin tässä tosi paljon vaikeuksia ja koirat lähtivät leikittämään toisia yms. Nachokin teki pienen kunniakierroksen, mutta muuten tuli taas hyvin luo kutsusta.

Kouluttaja neuvoi, että tähän voi käyttää vauhtinoutoa (tuttu tokosta), eli heti kun koira on saanut damin, näyttää sille lelua ja se saa pudottaa damin. Tai antaa koiralle heti toisen damin, kun se on tuonut ensimmäisen. Kokeilin tätä Nachon kanssa ja sillä oli kyllä tosi vaikea päästää siitä damista irti, mutta saan tällä tavalla varmaan tuon tuomisen parantumaan paljon. Kun heti alkoi näkymään sitä, että sen damin kanssa olisi kiva (varsinkin tuollaisella pellolla) juoksennella itsekseen.

Sitten tehtiin vielä sellainen harjoitus, että koirat olivat piirissä selät toisiinsa ja vietiin ulkorinkiin damit. Sitten vuorotellen koirat hakivat ne. Minulla ei ole vielä damiliiviä, joten olin jättänyt toisen damin sinne pellon laitaan. No, kun Nacho ei heti löytänyt sitä oikeaa, niin otti sitten sen toisen. Sitten lähti tuomaan sitä ja matkalla huomasikin sen toisen, johon sitten vaihtoi. Noh, ehkä ei niin vakavaa tässä vaiheessa, mutta eihän sitä tuohon vaihtamiseen missään nimessä kannata opettaa, joten ohjaaja opettelee laittamaan damit johonkin järkevämpään paikkaan.

Nacho odottelee omaa vuoroaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti