24. huhtikuuta 2014

Toiset taipparitreenit

Tällä kertaa harjoittelimme hakuruutua. Olimme viimeisenä vuorossa, mutta Nacho odotteli ihan rauhassa. Harjoittelimme hieman odottamista siten, että itse käyn välillä kauempana ja Nacho odottaa paikallaan. Ihan kivasti sujui.

Nacho harjoittelee odottamista.

Hakuruudussa kokeilimme ensin mitä Nacho tekee itsekseen. Ei lähtenyt kovin kauas, joten kouluttaja sitten teki yhden damin heiton. Sen Nacho haki hyvin, mutta ei se yhtään enempää tajunnut lähteä niitä dameja muuten etsimään. Kouluttaja sitten käveli sinne kauemmas missä niitä oli ja puhalsi "sorsapilliin". Tällä tavalla Nacho lähti kauemmas ja sitten aina kun löysi niitä dameja, toi ne kyllä hyvin (kun kutsuin). Mutta ei silti oikein itsekseen uskaltanut kovin kauas lähteä.

Dameja voi myös vetää siellä ruudussa perässä, jotta jää hajujälkiä, joita koira voi seurata. Nacho kyllä haisteli koko ajan hyvin, mutta ei vaan tajunnut lähteä niin kauas niitä etsimään (siis mitä siinä nyt olisi ollut 10 m tai jotain matkaa lähimmälle damille). Ehkä se siitä, kun vähän harjoitellaan tätä ja tajuaa homman juonen.

Lisää odottelua.

Edit. Muistin vielä pari juttua mitä tuolla käytiin läpi. Eli ensinnäkin, jos harjoittelee riistalla, niin sitten ei ikinä sinne dameja sekaan. Eli joko useampi riista tai sitten useampi dami, mutta ei sekaisin. Ja toinen oli se, että damit kannattaa sijoittaa niin, että kun koira on palaamassa, se ei törmää matkalla toiseen damiin, jolloin voisi vaihtaa siihen.

2 kommenttia:

  1. Siinä kirjassa on hyviä vinkkejä haun opetteluun. Suosittelen niitä että koira oppii oikeasti käyttään nokkaa eikä vain juoksentelemaan :)

    VastaaPoista
  2. Sen kirjan mukaan olenkin tehnyt sitä, että heitän nameja ja päästän sen etsimään niitä. Nyt vaan tajusin just tuossa, kun se lähti heti nuuhkimaan siitä läheltä, että en ole tehnyt sitä tarpeeksi isolle alueelle. Eli ongelma ei ainakaan nyt ole juoksentelu, vaan nimenomaan sen puute. :D

    VastaaPoista