16. huhtikuuta 2014

Nacho Heidi Pesosen koulutuksessa 16.4.2014

Osallistuttiin Nachon kanssa Heidi Pesosen koulutukseen Lauttasaaressa. Tehtiin kaksi 10 min pätkää. Muun ajan harjoittelimme taas nätisti kentän laidalla odottamista. Välillä palkkasin ja välillä otin sen vaan syliin ja istuskelimme rauhasssa.

Nacho seuraavana vuorossa.

Ekassa pätkässä katsottiin vähän noudon alkeita ja sen jälkeen vähän myös jättöliikkeitä.

Aluksi otettiin muutamia vauhtinoutoja. En ole näitä oikein tehnyt, kun olen vähän ollut epävarma, että miten tässä kannattaa toimia, kun Nacho ei päästä kapulaa irti. Teimme noudon ja Nachohan ei millään meinannut päästää kapulasta, mutta kun aikani riehuin itsekseni lelun kanssa, niin kyllä se viimein päästi irti ja vaihtoi leluun. Toistettiin muutaman kerran ja kyllähän se leluun vaihtaminen vähän helpottui. Näitä kannattaa ottaa aina treenin alkuun, koska pennun on vaikea vaihtaa saalisleikkiin, jos on ensin saanut nameja. Nostoja voi harjoitella erikseen läheltä. (Heti kun nostaa, jes ja leikki.)

Sitten tehtiin vähän zetan eri asentoja. Nacho osaa jo aika kivasti istua ja maahan menee käsiavulla. Tähän voisi miettiä, että ottaisi eri asentoihin eri palkat. Seisomiseen pallo, istumiseen nami ja maahanmenoon vetolelu eteenpäin suunnatulla liikkeellä. Istuminen kannattaa tehdä niin, että vetäisee takajalat alle, on huomattavasti nopeampi suorittaa.

Toisessa pätkässä katsottiin kaukokäskyjä.

Aion opettaa Nachon tekemään etujalat paikallaan! Kouluttaja oli vähän "kauhuissaan" tästä, ei kuulemma ole nähnyt ikinä noutajan tekevän sitä hyvin. Toisaalta eipä noita montaa ole, jotka tekisivät tosi hienosti takajalat paikallaankaan. Enkä varsinkaan ole nähnyt omien koirieni tekevän hyvin takajalat paikallaankaan!! Joten voihan sitä nyt kokeilla, josko tällä tavalla osaisi itsekin paremmin opettaa.

Olemme tehneet kotona pienen rasian päällä seisomista ja siitä vähän vaihtoja. Tähän sain vinkiksi laittaa kaksi erillistä alustaa, jolloin molemmat etujalat pysyisivät omilla alustoilla, eikä se voisi liikutella niitä sivusuunnassa. Katsottiin läpi eri asentojen vaihdot, mutta kovin hyvinhän Nacho ei vielä niitä osaa. Ehkä on nyt parempi aluksi opettaa se pitämään etujalat vankasti siinä alustalla ennen kuin ottaa vaihtoja, ettei tule liikaa hösellystä joka jalalla.

Rakensin sitten tämmöisen kake-telineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti