8. toukokuuta 2014

Heidi Pesosen koulutuksessa osa 2, 7.5.2014

Toinen Lauttasaaren koirakerhon järjestämä Heidi Pesosen koulutusilta oli sitten eilen. Olimme Nachon kanssa tälle kertaa ensimmäisenä vuorossa, kun kentällä oli vielä koulutukset käynnissä.

Näytin ensin ihan vaan miten ollaan niitä kaukoja tehty, kun viimeksi niitä käytiin läpi ja Heidikin oli Tiltun kanssa niistä jutellut. Nacho teki yllättävän kivasti vaikka häiriötä oli paljon ja ei olla niitä kuin parina päivänä ehditty kotona tekemään. Siitä oli myös puhe, että perusasennosta maahan pitää tehdä eteenpäin ja näytin miten ollaan sitä tehty namin perässä. Tähän Heidi antoi vinkiksi, että palkkaa eri puolilta, ettei ala kääntymään kumpaankaan suuntaan.

Ekana teimme tunnaria. Olen sitä kotona tehnyt verkon alla ja se ihan nätisti kyllä etsii oman, mutta en sitten tiedä miten tuosta kannattaisi edetä. Näytin miten se tekee ja se ihan nätisti nuuhki oman tunnarin. Sitten siirsin kapulat verkon päälle ja edelleen se nuuhki, mutta ei ota kapulaa suuhun. Teimme sitten ihan perinteisen kapulan nurmikolle piilottamisen. Heidi vei kapulan yhden puun taakse. Nacho jotenkin katsoi väärän puun ja juoksi seuraavalle puulle etsimään sitä. Tosi hienosti nuuhki pitkään ja kun sitä ei sieltä löytynyt, niin laajensi aluetta ensin taaksepäin ja sitten myös toiseen suuntaan. Heti kun sai hajun, niin siirtyi oikeaan paikkaan ja löysi kapulan.

Teemme siis nyt myös näitä kapulan piilottamisia, että tajuaa ottaa sen kapulan sitten mukaansa. Ongelmahan tässä liikkeessä yleensä tulee vasta siinä vaiheessa, kun tähän lisätään vauhti. Se oman nuuhkiminen rauhassa verkon alta tai piilosta ei yleensä ole vaikeaa. Tuolla verkolla saan nyt kuitenkin sitä erottelua ja sillä piilottamisella matkaa ja noutoa. Kovastihan se kapulaa pureskeli palauttaessa, joten sitä pitämistäkin täytyy sitten jossain vaiheessa harjoitella.

Mitään suurta kiirettähän tässä ei ole, kun toinen on vasta puolivuotias. :D

Nacho harjoittelee odottamista.

Tässä välissä oli treenikaverin vuoro ja sen jälkeen me teimme toisella kierroksella noutoja. Nacho on edelleen tosi innostunut kapulasta ja menee helposti tassut edellä. Tähän voisi kokeilla nopeampaa palkkausta. Sen Jes! voi huutaa jo siinä vaiheessa kun on nostamassa kapulaa. Ideana kun on, että sen mielestä lelu olisi kivempi kuin se kapula.

Palkkailin sitä aluksi lihapullilla, kun sen on ruoan kanssa helpompi irrottaa. Se ei myöskään innostu vetoleikistä niin paljon kuin siitä itse kapulan noudosta, joten pohdinkin sitten sitä, että pitäisikö sen palkan olla vaikka narupallo, joka lentää ja saa sen sitten hakea. Kokeiltiin Heidin narupallolla ja Nacho kyllä innostui siitä kovasti. Otettiin niitä kapulan heittoja sillä ja se ehkä vähän meni parempaan suuntaan.

Lopuksi vielä puhuttiin vähän lisää siitä, että kun toinen on niin taitava ja nopea oppimaan, niin tulee sitten helposti edettyä liian kiireellä. Olen kyllä ihan tietoisesti yrittänyt välttää sitä ja pitää treenit kivoina ja tarpeeksi helppoina. Mutta toisaalta pakkohan sitä on myös edetä, ettei se ole vaan sitä saman toistoa (joka vasta tylsää olisikin).

Lisää odotteluharjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti