30. marraskuuta 2014

Eka rally-tokokisa startti 29.11.2014

Nyt on Sipsin kanssa rally-toko korkattu ihan virallisesti. Koe oli Riihimäellä 29.11.2014 ja tuomarina oli Iiris Harju.

Saimme hyväksynyt tuloksen pistein 83. Sipsi oli ihan hyvällä fiiliksellä mukana, joskin vähän ehkä ihmetteli kylttejä, eikä pitänyt täysin kontaktia koko ajan. Olin itse myös aika jännittynyt, kun radalla oli useita meille vaikeita juttuja ja kaksi 360 asteen pyörähdystä eri suuntiin ja kaksi eteentuloa ja kummaltakin puolelta takaisin sivulle, eli aika paljon muistettavaa ohjaajalle.


Tässä rallyratamme

Ensimmäisellä kyltillä (liikkeestä maahan) tuli heti virhe, kun käskin Sipsin maahan ja meinasin lähteä heti jatkamaan matkaa, mutta mietin sitten, että pitiköhän siinä kuitenkin pysähtyä, joten otin sen askeleen takaisinpäin. Eli ohjaajavirhe -1 p. Sitten seuraava kyltti oli koira eteen ja siitä peruutusta (1, 2 ja 3 askelta). Tämä on meillä ollut ehdottomasti yksi haastavimmista kylteistä, koska eteentulo on ihan uusi juttu. Sipsi oli aika intona tästä ja hypähti kerran, siitä siis kontrollivirhe -1 p. Muuten teki kyllä aika kivasti ja onneksi tässä saa näyttää ihan reilusti käsimerkkejä.

Sen jälkeen tuli käännös, josta -1 p epätarkasti suoritettu tehtävä. Sitten 360 asteen pyörähdys vasemmalle, tein tosi ison ympyrän, koska Sipsi heittää muuten tosi helposti istumaan. Sitten istuminen, jossa ei ongelmia. Sitten vasemmalle käännös oikean kautta, tässäkään ei ongelmia. Sitten 360 astetta oikealle, joka onkin meille helpompi.

Sitten tulikin tosi hankala kyltti, eli koira eteen ja siitä oikean kautta sivulle istumaan. Miten ihmeessä tuon voi tehdä sotkeutumatta täysin hihnaan? :D Eli siinähän oltiin solmussa. Sipsi kyllä teki niin hyvin kuin osasi, mutta jossain välissä on tehnyt ylimääräisen istumisen, -10 p. väärin suoritettu tehtävä. En tiedä tekikö sen heti alussa ja oikaisi sitten paremmin eteen vai ottiko sivulla vähän väärään kohtaan istumisen ja siitä uuden asennon. En kerta kaikkiaan muista, kun olin niin solmussa sen hihnan kanssa. Ai mutta Sipsihän osui myös hännällä kylttiin ja ehkä sen takia korjasi istumistaan.

Sen jälkeen käännös vasemmalle, jossa taas -1 p epätarkasti suoritetusta liikkeestä. Sitten taas eteentulo ja tällä kertaa vasemmalta sivulle, mutta ilman istumista. Sipsi oli jotenkin hieman hämillään tuosta aiemmasta kylttiin osumisesta, joten ei tullut kunnolla eteen vaan jäi vinoon ja korjasi siitä itse perusasentoon. Tajusin tässä vaiheessa, että liike olisi väärin suoritettu, joten ilmoitin, että uusin. Menin edelliselle kyltille ja otin Sipsin ihan rauhassa perusasentoon ja henkäisin siinä hetken, että päästiin liikkeelle ihan rauhassa. Uusinta menikin sitten hyvin.

Sen jälkeen oli vuorossa vielä pujottelu ja oikealle käännös ja sitten oltiinkin maalissa! Jäi oikein hyvä mieli tekemisestä, vaikka noita virheitäkin tuli. Vähän Sipsi meinasi siinä lopussa rynnätä kehästä ulos, mutta aika kivasti kuitenkin tuli mukana.

Myöhemmin kun saatiin arvostelulomake käteen, iski kyllä pieni pettymys. Ei mitään positiivista kommenttia mistään, ainoastaan noita virheitä lueteltuna. Tokossa kun kuitenkin pienistä virheistä huolimatta saa ysejä ja kymppejä, nyt ei ikäänkuin saatu mitään, menetettiin vaan osa meille alussa annetuista pisteistä.

Sipsi suorituksen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti