24. marraskuuta 2014

Kultaisten tokotiimin tapaaminen Klaukkalassa, osa 2

Sunnuntaina 23.11.2014 treenasimme vaan tokotiimiläisten kanssa keskenämme.

Aloitimme taas kehääntulo treeneillä ja ne sujuivatkin jo kivemmin kuin edellisenä päivänä. Kapulan ottaminen oli edelleen vaikeaa ja Nacho jäi aika paljon kiinni liikkuriin, joka sen ihanan kapulan oli antanut. Se kuitenkin vastaa tosi hyvin moitteisiin ja alkoi pitää kontaktia, kun tajusi, että se on se homman juju.

Sitten teimme paikallaoloja. Nacho jäi hyvin istumiseen, mutta jossain vaiheessa meni kerran maahan. Täytyy vielä pitää nämä tarpeeksi lyhyinä ja ottaa säännöllisesti myös istumista, ettei sekoita paikallamakuuseen. Paikallamakuun teki hyvin (nami edessä) ja olin välillä jo piilossa. Ei myöskään välittänyt häiriöstä (liikkurin kävely) katsomista enempää.

Paikallaistuminen

Aloitimme taas ja tällä kerralla otimme ruutua. Nachon kanssa ei olla ruutua tehty kuin ihan muutamia kertoja. En ole sille vielä ottanut paikan hakua ruudussa, mutta se osaa jo jonkin verran katsoa ruutunauhoja ja haluan opettaa sille erikseen mielikuvan vauhtiliikkeestä ja ruutun katsomisesta ja sitten erikseen oikean paikan. Se on aika hyvin mennyt ruutuun ihan näyttämisellä, mutta nyt se alkoi kauheasti nuuhkia ruudun etuosaa. En tiedä oliko siihen pudonnut nameja vai oliko siinä vaan kovasti hajuja. Tein usean toiston, mutta se ei parantanut. Sitten tein ruutuun kutsumisen, mutta silti se teki tuon nuuhkimisen, kunnes sitten ihan pallo näkyvillä sain sen tulemaan suoraan oikeaan paikkaan. Lopuksi tein vielä yhden pallon ruutuun jättämisen (kivasti Nacho muuten pystyy luopumaan pallosta, kun kävellään poispäin, jossain sentään on kehitystä näkyvissä!).

Ehkä nyt seuraava vaihe olisi opettaa se ruudun paikka vaikka pienemmällä ruudulla ja sitten alkaa yhdistämään näitä. Vaikka ei olla kauheasti mitään ohjauksia vielä nomessa tehty, niin tässä kyllä huomasi, että jos näytin eteenpäin, niin Nacho katsoi sinne tosi hyvin.

Ekan kierroksen jälkeen tehtiin yhteisenä tuota eilen parille koiralle tehtyä häiriötreeniä pullolla. Vähän pelkäsin, että miten Nachon kanssa menee, kun se on aika herkkä kaikille "sen päälle" putoaville esineille. Mutta se pystyi yllättävän hyvin pitämään kontaktia. Pari kertaa jouduin moittimaan sitä ja sen jälkeen se ei enää "mennyt lankaan". Tässähän oli siis aika paljon häiriötä, kun kentällä oli samaan aikaan useita pullon heittelijöitä.

Sitten tehtiin tunnaria. Nacho pystyy jo aika hyvin kotona etsimään omaa kapulaa muiden joukosta, mutta uusi paikka ja tilanne oli liian jännittävä ja se otti väärän. Lähetin uudestaan, mutta se otti uudestaan väärän. Toistin sille vihjesanan ja kävin uudestaan viemässä oman. Tällä kertaa se otti oman. Joka kerralla kyllä nuuhki jonkin verran, mutta ei vielä oikein jaksa käydä kaikkia kunnolla läpi. Otin vielä toisen toiston, joka meni hyvin.

Tein vielä erikseen yhden piilotuksen muutaman esineen sekaan ja tähän lähetin Nachon suoraan leikistä. Malttoi kuitenkin hyvin keskittyä nuuhkimiseen, vaikka joutui jonkin verran tekemään töitä, että löysi kapulan. Lopetimme siihen ja jatkamme harjoituksia eri paikoissa ja kotona hieman vaikeutettuna.

Tokotiimin lopetettua tein vielä Nachon kanssa vähän eilisen päivän ohjatun suuntia ja se teki niitä tosi kivasti. Ainoastaan kerran meni sekaisin, kun Rami käveli käsillään sen kapulan suunnassa, johon lähetin. Muuten lähti tosi kivasti joka kerta sinne mihin suuntaan näytin, vaikka olisi ollut kovastikin menossa toiseen suuntaan.

Tehtiin myös tuota eilistä hyppytreeniä kahden ihmisen välillä sekä Nacholle, Sipsille, että Pepsille. Kaikki taisivat jonkun kerran kiertää, mutta huomasivat kivasti, että kannattaakin hypätä, kun vain silloin saa namia. Otin Sipsin kanssa myös vähän ruutua (koska olen sen alussa opettanut sille väärin, se palaa aina siihen ruutunauhan etureunaan jäämiseen) ja seuraamista, kun oli kerran peili hallissa. Voi kun pääsisikin aina treenaamaan peilin kanssa, niin edistyisi Sipsin seuraaminen varmaan huomattavasti. Nyt seuraavaksi kuitenkin Sipsi keskittyy rally-tokoon ja katsotaan noita tokokokeita sitten taas ensi vuonna.

1 kommentti:

  1. "Rami käveli käsillään"?! :D

    Kiitos, Suvi, näistä muistiinpanoista! :)

    VastaaPoista