25. joulukuuta 2014

Sipsi tokokurssilla

Otin nyt sitten maanantaina Sipsin Nachon sijasta Nina Mannerin tokokurssille. Otimme alussa paikallaolot ja Sipsi teki kuten normaalisti, eli ei keskittynyt alussa, mutta teki kuitenkin asennot oikein. Kerran taisi paikallaistumisessa liikauttaa tassua. Paikallamakuusta teimme vaan alun ja lopun ja Sipsi teki ne ihan ok, vaikka keskittyminen ei parasta mahdollista ollutkaan.

Sitten juttelin Ninan kanssa tuosta Sipsin keskittymättömyydestä ja tehtiin kehääntulo-harjoituksia. Sipsi teki alussa huonosti, eikä keskittynyt, mutta heti kun tajusi, että tässä tehdään nyt näitä harjoituksia, alkoi keskittyä hyvin. Näitä pitäisi nyt tehdä paljon eri paikoissa ja eri ihmisten kanssa. Jos tekee yksin, niin kentälle voi heitellä pari kapulaa tai leluja ja sen jälkeen tehdä kehääntuloja.

Tehtiin vielä toisesta suuntaa näitä kehääntuloja ja Nina heitteli kapulaa yms. Ekalla kerralla Sipsi meinasi taas hötkyillä ympäriinsä, mutta kun hieman toruin sitä ("hei"), se alkoi keskittyä huomattavasti paremmin. Kun Sipsi on niin superkiltti, niin sille pitäisi vaan muistaa kertoa, että mikä käytös ei ole toivottua ja palkita sitten kun tekee oikein. Tuollaisen pienen huomautuksen voi tehdä kokeessakin, Sipsin motivaatio ei siitä laske, mutta kun keskittyy, niin tekee sitten hommatkin paremmin. Lisäksi ennen koetta voi tehdä jotain vaikeita häiriöharjoituksia, jotta saa Sipsin keskittymään ja kehässä olevat häiriöt tuntuu sen jälkeen sitten ihen helpoilta.

Sipsi talvisissa maisemissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti