8. syyskuuta 2015

Nacho kävi juoksentelemassa nometreeneissä

Pääkaupunkiseudun Kultaiset järjesti kuukausikoulutuksen Keravalla. Kouluttajana toimi Pia Kyllönen. Teimme pellolla linjoja. Näitä ollaan Nachon kanssa treenattu tosi vähän, joten vähän jännitti, että miten se tekee.

Aluksi vietiin "oikealle" metsän laitaan dami yhdessä Nachon kanssa. Samalla muut ryhmäläiset veivät suoraan eteenpäin pellon toiseen laitaan dameja. Sieltä sitten niitä haettiin yksitellen ja vähän mietin, että osaakohan Nacho lähteä sinne, kun ei ole siellä ollenkaan käynyt ja se oikealla oleva dami vetää sitä puoleensa. Meni kuitenkin hyvin hakemaan sieltä, kun oli nähnyt, että muutkin menee sinne.

Sitten kun kaikki olivat hakeneet sieltä, haettiin ojasta joka oli matkalla sinne oikean suunnalla olevaan metsänreunaan. Tämäkin sujui Nacholta ihan hyvin. Mutta sitten kun piti mennä ojan yli hakemaan sitä jätettyä damia, niin eihän se sitä tajunnut ollenkaan. (Tässä välissä siis kaikki muut olivat tehneet omia juttujaan, koiria kun oli yhteensä 6 kpl, eli aikaa oli kulunut jo tosi paljon ja Nacho oli varmaan täysin unohtanut sen viedyn damin.) Yritettiin mennä lähemmäs ja kouluttaja kävi vähän kävelemässä edempänä, mutta ei Nacho vaan tajunnut mennä tarpeeksi pitkälle, vaan jäi pyörimään ojalle. Tehtiin sitten markkeeraus sinne metsän laitaan ja Nacho pystyi ylittämään ojan oikein hyvin, kun lähti sitä hakemaan.

Tämän jälkeen tehtiin vielä sinne etusuuntaan linjaa siten, että toiselle koiralle tuli häiriömarkkeeraus siihen ojan kohdalle. Nacho pystyi aika kivasti jättämään sen huomiotta. Mutta sitten kun sen piti hakea oma dami sieltä ojasta, se meni ihan juoksenteluksi. Sai kyllä selvästi hajun, mutta ei malttanut tarkentaa, vaan juoksenteli vaan. Oli kuitenkin mukava huomata, että pysähtyi tosi nätisti pillillä näissä tilanteissa ja muutenkin kuunteli hyvin käskyjä.

Saimme ohjeeksi tehdä lähihakua siten, että pysäyttää sen ensin pillillä ja sitten lähihakupillitys. Malttaa paremmin keskittyä, kun hengähtää hetken, eikä suoraan juoksemisesta siirry haisteluun. Ja nyt vähän vaikeampia piiloja, että joutuu oikeasti tosissaan käyttämään sitä nenää, eikä juoksentelu auta.

Viimeisenä tehtiin vielä "takana" olevasta ojasta hakua ja se meni Nacholla jo paremmin. Ehkä se vaan ei aluksi muistanut, että sitä nenää pitää käyttää enempi kuin juoksennella.

Päätin myös, että vaihdan linjalle lähetyksen vasempaan käteen. Silloin ei tarvitse kumartua koiran "päälle" ja se oma rintamasuuntakin pysyy paremmin. Ja meidän pitää vielä harjoitella lisää vahvistuskäskyä linjalle menossa, jota voi käyttää juuri ojan ylityksissä ym. joissa koira saattaa muuten alkaa empimään. Ja sitten pitää vaan tehdä näitä vähän haastavampia harjoituksia, jotta pääsee eteenpäin.

Nacho skarppina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti