19. syyskuuta 2015

Vielä vähän rallytokoa

Tänään käytiin kolmantena perättäisenä viikonloppuna rallytokokisoissa, tällä kertaa Vihdissä 19.9.2015 Tuomarina oli Hannele Pirttimaa.

Olin ilmoittanut taas myös Nachon, mutta tällä kertaa avoin luokka oli ensin.

Avoimen luokan rata.

Olimme Sipsin kanssa vuorossa jossain puolen välin jälkeen. Se odotteli ihan nätisti kehän laidalla ja välillä tein meille haastavimpia liikkeitä, kuten kieppiä ja vasempaan käännöksiä. Yksi virhe radalla tuli, kontrollivirhe kyltillä 5, ilmeisesti pomppasi istumasta viereen. En keksi mitä muuta virhettä olisi siinä voinut tehdä. Seuraaminen ei ollut mitään parasta mahdollista, mutta kun tuossa saa kehua ja kannustaa, niin kyllähän se Sipsi sitten paremmin tekee.

Tuomari oli kirjoittanut "Erinomainen rata ja koiralla hyvä takapään käyttö." Tuohan on hienoa kuulla, kun olen jotenkin koko ajan pitänyt sitä meidän suurimpana ongelmana nimenomaan tässä lajissa (siis sitä, ettei takapään käyttö oli tarpeeksi hyvää). Pisteitä jäi siis 97/100 ja tämä oikeutti ykkössijaan.

Alokasluokan rata.

Nacho oli myös vähän puolen välin jälkeen omassa ryhmässään ja otin myös sen hyvissä ajoin kehän laitaan ja tein vähän jotain hankalimpia juttuja siinä. Se oli kivassa vireessä, mutta edelleenkin kovasti jouduin sitä kannustamaan seuraamisessa, kun tuppaa katselemaan muualle. Kontrollivirhe tuli myös sillä kyltillä 5, eli ilmeisesti pomppasi edestä viereen. Itse vähän sähläsin siinä askelten kanssa, mutta ei se varmaan sitten ollut virhe. Lopun spiraali tuntui aika haastavalta, kun jouduin niin paljon tsemppaamaan Nachoa, mutta muuten radassa ei kauheasti mitään tosi haastavaa ollut. Tuomarin kommentti "hieno rata".

Pisteitä siis tuon yhden virheen takia 99/100. Koska toinen koira sai samat pisteet, mutta oli nopeampi, sijoituimme toisiksi.

Taas päästiin poseeraamaan palkintojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti