16. syyskuuta 2015

Taas käytiin mölleilemässä

Lauttasaaren koirakerho järjesti möllitokon ja päätin mennä omien kanssa myös osallistumaan.

Nachon pisteet:
Alokasluokka, tuomarina Katja Kuusela.

Paikallamakuu 9,5
Seuraaminen 9
Maahanmeno seuraamisesta 9,5
Luoksetulo 10
Noutoesineen pitäminen 10
Kauko-ohjaus 9
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä 192 p, sijoitus 1/7

Paikallamakuussa Nacho liikautti hieman toista etutassua pari kertaa. Pari kertaa taputin hieman taskua, jotta malttaisi pysyä asennossa. Täytyy vielä ehkä palata käyttämään namia lähellä tai kauempana edessä. Tuomari kommentoi, että ilmeestäni päätellen pelkäsin sen lähtevän, mutta en kyllä sitä pelännyt, vaan sitä, että se rojahtaisi lonkka-asentoon. Malttoi kuitenkin pitää hyvin takapäätä. Ja meni nyt suoraan maahan, kun ollaan sitä hieman kertailtu.

Seuraaminen oli kamalaaaaaaa... katseli koko ajan ympärilleen, aina välillä hieman tsempaten. Kehuin pari kertaa ja palkkasin kun loppua kohden paransi. Ei tuosta kyllä ysiä virallisissa saisi.

Maahanmenossa päätin taas käyttää maahan-sanaa, koska piuta ei olla ehditty treenata. Jätin kuitenkin käsimerkin pois. En tiedä miten se meni, mutta oli ainakin hieman vinossa. Liekö seuraamisasentokin vähän vino. Seurasi tosin paremmin, kun vauhti oli hitaampi.

Luoksetulo oli hyvä. Samoin noutoesineen pito.

Kaukokäskyissä ei noussut ekalla, katseli juuri silloin johonkin muualle, eikä sen takia reagoinut. Istumaannoustessa liikautti hieman toista etujalkaa. Maahanmeno ok.

Estehypyssä ei ongelmia, vaikka eipä me nyt sitä olla edelleenkään treenattu.

Kyllä me varmaan virallisista jo tulos saataisiin, mutta kun en halua mennä sinne kun seuraaminen on noin huonoa! Nyt kuitenkin oltiin jo paremmin samassa "kuplassa" eikä tarvinnut enää murehtia, että jaksaako se tehdä kaikki liikkeet ilman palkkaa. Vaikka siis palkkasin sitä parissa välissä vielä makkaralla.

Sipsi kokeili nyt uudestaan niitä avoimen liikkeitä. Tässä Sipsin pisteet:
Avoin luokka, tuomarina edelleen Katja Kuusela.

Paikallaistuminen 10
Seuraaminen 9
Istuminen seuraamisesta 10
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisesta 8,5
Ruutu 9
Nouto 8,5
Kauko-ohjaus 9,5
Hyppy 9,5
Merkin kierto 9
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä  p. Sijoitus 1/1.

Istumisessa ei ongelmaa, istui rauhallisena ja vakaasti.

Seuraminen oli aika huono. Paikoin tsemppasi, mutta välillä hukkasi kontaktin ja paikan. Varsinkin juoksussa. Peruutus sen sijaan oli nyt hyvä. En tiedä mitä tälle nyt on käynyt, kun se näytti jo vähän paremmalta välissä.

Seisomiseen seuraaminen oli vähän parempaa, mutta Sipsi kääntyi, kun menin taakse. Ei paljon, mutta selvästi oli liikuttanut jalkojaan.

Luoksetulossa tuli vauhdikkaasti, mutta perusasento ei ollut hyvä, hieman vino ja hieman kaukana. Tähän täytyy vissiin ottaa kertauskuuri.

Istuminen meni hyvin ja tässä Sipsi seurasi tosi hyvin. Täytyy jatkaa niitä hyviä neuvoja joita Heidiltä saatiin.

Olikohan tämän jälkeen ruutu? No joka tapauksessa se meni tosi kivasti, Sipsi meni lähelle takarajaa. Luulen, että EVL-ruudussa hankaluutta tuottaa se alun eteenlähetys, joka menee aina säätämiseksi. Täytyy nyt sitä vahvistaa ennen seuraavaa koetta.

Sitten kaukokäskyt. Ne menivät myös ihan kivasti, kuunteli nyt hyvin asennot ja nousi hyvin istumaan asti. Palkkasin maahan liikkurin käskystä, tosin meinasi keretä nousemaan, kun kehuin.

Sen jälkeen taisi olla hyppy. Siinä ei mitään ongelmia, tosin taas se perusasento oli vähän vino.

Sitten merkin kierto. Hienosti lähti kiertämään oikealta puolelta, mutta jäi kuitenkin vähän merkin jälkeen seisomaan. Sanoin "joo" ja sitten juoksi perusasentoon. Noh, tätä me nyt ei edes olla treenattu, mutta hyvä, että sentään nyt kiersi. (Matka toki on aika lyhyt.)

Viimeisenä vielä nouto, joka meinasikin liikkurilta unohtua. Sipsi ei taaskaan lähtenyt ekalla! En tiedä mitä se miettii, onko tuo jotenkin niin outo juttu, kun ei olla kauheasti kyllä mitään perusnoutoa tehty.

Kiva fiilis oli kuitenkin tehdä ja nyt Sipsi tuntui ihan pätevältä. Mutta kyllä tuo edelleen tosi vaikealta luokalta tuntuu! Jos poistaa möllilisän pisteistä, niin oltais ehkä saatu näinkin onnistuneella suorituksella EVL-koiran kanssa jotain 280 pistettä. Mua jännittää jo vähän etukäteen, että miten tässä luokassa tulee esim. Nachon kanssa käymään.

Taas näitä tylsiä odottelukuvia. Hankala vaan itse ottaa suorituskuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti