4. lokakuuta 2015

Pääkaupunkiseudun Kultaisten Mestaruustokokoe

EVL Espoo 4.10.2015, tuomari Ralf Björklund.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 9
Seuraaminen 7
Zeta 7
Luoksetulo 9
Ruutu 9
Ohjattu nouto 8,5
Kierto-ohjattu 0
Tunnistusnouto 8
Kaukokäskyt 9

Yhteensä 237,5 p. eli kakkostulos. Sijoitus 1/4 ja PSK:n Tokomestaruus 2015!

Lähdin hyvällä fiiliksellä Pääkaupunkiseudun Kultaisten kokeeseen, koska moni liike on mennyt kivasti eteenpäin. Ei edes jännittänyt, koska mehän mentiin vaan testaamaan, että millä tasolla ne liikkeet nyt ovat. :)

Ensin tehtiin paikallaolot. Sipsi istui ilmeisesti ihan hyvin, kun kerran saatiin 10, mutta maahan meni aika hitaasti. Katseli taakseen liikkuria, mutta meni kuitenkin sentään maahan! Sitten jossain vaiheessa sitä ilmeisesti kutitti joku takatassun luona, kun vähän käännähti sinne. Pysyi kuitenkin sitten onneksi asennossa. Tuli hyvin vauhdilla luokse. Yksi piste meni varmaan tuosta hitaasta maahanmenosta tai siitä yhdestä herpaantumisesta.

Sitten yksilöliikkeiden liikejärjestys oli ekassa setissä kaukot, kierto-ohjattu, seuraaminen ja tunnari. Tokassa setissä sitten ohjattu nouto, luoksetulo, ruutu ja zeta.

Enpä muista ollaanko ennen aloitetukaan kaukoilla, mutta ne menivät oikein hyvin. Vähän Sipsi katseli taas muualle alussa, mutta meni kuitenkin hyvin maahan ja kaikki vaihdot oikein kivasti. Keskittyi hyvin! En ole ihan varma tuliko jossain vaihdossa aavistuksen eteenpäin, koska oli mielestäni ihan hiukan eri kohdassa kuin mistä aloitettiin. Mutta kuitenkin ansaittu 9.

Sitten kiertoon. Tuomari ja liikkuri seisoivat siinä edessä arpomassa estettä. Otin muutaman metrin taaksepäin ja kun he siirtyivät, liikuin alkupisteeseen sanoen samalla "missä on, missä on" ja Sipsi tarkensi hyvin merkille. Kun liikkuri vei kapulat, jäi Sipsi tuijottamaan johonkin muualle, mutta kun sanoin "merkki", lähti kuitenkin hienosti merkille, eikä välittänyt esteistä tai kapuloista mitään. Meni myös oikein päin kiertämään merkkiä, mutta sitten kuitenkin pysähtyi sen taakse. Höh. Yritin siinä sitten korjata sitä, mutta meni enempi hämilleen ja jäi sinne pyörimään. Oli jossain vaiheessa merkin väärällä puolellakin, mutta tuli kuitenkin sitten oikealta puolelta takaisin ja laitoin siitä maahan. Haki oikean ja hyppäsi (käsimerkillä avustettuna) avoesteen. Mutta käskyjä tuli liikaa ja meni nollille.

Sitten seuraaminen. Sipsi oli ajoittain hyvin mukana, mutta juoksussa taas herpaantui ja täyskäännös juosten oli hankala, kun se oli meidän treenikassia kohti (tässä pitäisi nyt oikeasti harjoitella sitä, että tsemppaa reppua kohti mennessä, eikä intoile sinne!). Peruuttaminenkin meni hyvin, tosin käännyin itse väärään suuntaan. Ja ihan lopussa Sipsillä vähän herpaantui peruuttaminen ja teki ylimääräisen pyörähdyksen. Mutta meille riittäisi seuraamisesta 7, jos vaan muut liikkeet onnistuisi.

Ekan setin vikana sitten tunnari. Tunnareita oli paljon ja ne olivat kahdessa rivissä. Reunimmainen oli oma ja Sipsi tarkasti moneen kertaan, että missä se oikein on. Pitäisi ehkä vähän harjoitella näitä reunimmaisena olemisia, kun niitä ei ennen tullut. Pari kertaa käänteli matkalla ja vielä sivullakin, joten siksi vain 8.

Seuraavassa setissä sitten aloitettiin ohjatulla. Luulin ensin, että se on suoraan meidän treenikassia kohti ja vähän pelkäsin, että miten siinä käy, mutta se olikin sitten onneksi toiseen suuntaan. Arvoin meille oikean. Suhtkoht hyvä merkille meno, hieman tosin Sipsi jäi vinoon. Kun lähetin Sipsin kapulalle, se juoksi aika hyvin sitä kohti, mutta ei nähnyt sitä ollenkaan koska maassa oli paljon pudonneita lehtiä ja kapulat olivat vaaleanpunaiset. Meinasi lähteä etsimään kehä nauhan yli, joten pysäytin ja näytin hieman vasempaan, jolloin lähti siihen ja bongasi kapulan! Katsoi kyllä keskimmäistä, mutta onneksi otti kuitenkin hyvin sen oikean ja ihan hyvä palautus. Tuomari kommentoi, että hyvä korjaus ja varmaan antoi vähän armoa, kun oli niin vaikea löytää kapulaa lehtien seasta, kun saatiin kuitenkin 8,5.

Sitten luoksetulo. Palkkakassi jäi taakse. Mielestäni Sipsi ei pysähtynyt kovin nopeasti, mutta tuli kyllä ihan kivalla vauhdilla ja piti hyvin keskittymisen. Maahan ok ja samoin sivulle. Luulin, että oltaisiin saatu vähempi, mutta ollaan tyytyväisiä ysiin.

Luoksetulo loppui ympyrän viereen, joten menin toki hieman keskemmälle ympyrää kehumaan Sipsiä. Ja sitten kun tuli eteenlähetys, niin se hienosti meni paikkaan, jossa olimme juuri käyneet! Tosin pienen pyörähdyksen teki siinä ihan eturajan tuntumassa, mutta kun korjasi itse pidemmälle, niin en ehtinyt antaa uutta käskyä. Ja tosi hienosti meni ruutuun! Ja pitkälle. Annoin aika nopeasti maahanmeno käskyn. Pysyi hyvin! Seuraamaan tuli vähän huonosti, jäi aika väljäksi. Mutta olen erittäin tyytyväinen tähän ja kyllä tuo 9 oli ihan ansaittu.

Viimeisenä liikkeenä zeta. Otin hieman hitaamman vauhdin ja Sipsin seuraaminen oli ihan ok. Ekana seisominen, joka oli kait ihan ok. Maahan ei sivusilmällä katsoessani mennyt, joten toistin käskyn. Seuraaminen jatkui ihan kivana loppuun asti. Meni myös istumaan, kun otin siihen pienen jalka-avun. Seiska tästä kelpaa meille.

Hyvä fiilis oli tehdä ja tuomarikin sanoi lopuksi, että hyvää työtä. Harmi tuo kiertojuttu, kun lähti kuitenkin niin hyvin sinne. Ja jos oltaisiin saatu siitä edes vitonen, oltaisiin saatu se ykkönen. Mutta ehkä se nyt sitten vielä tulee, ainakin tuntuu, että Sipsi on nyt oikeasti parempi kuin vielä vuosi sitten. Luulin, että olisimme sijoittuneet toisiksi, kun tuli kuitenkin nolla, enkä kaikkia pisteitä katsonut. Kylläpä olikin sitten yllätys, kun sijoituimme ensimmäiseksi ja Sipsistä tuli siten Pääkaupunkiseudun Kultaisten Tokomestari 2015! Jee!

Sipsi ja palkinnot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti