23. lokakuuta 2015

Sipsin ja Nachon luonteesta

Tuli mieleen hieman kirjoitella mietteitä Sipsin ja Nachon luonteista ja terveydestä, että minkälaisia koiria ne nyt ovatkaan.

Sipsi (tällä hetkellä vähän yli 5 v.)

+Ahne! Helppo kouluttaa nameilla, söisi vaikka mitä, paitsi ehkä ei multivitamiinitabletteja.
+Omistajakeskeinen, ei välitä vieraista vaan haluaa tehdä ohjaajan kanssa. Paitsi, että voi niitä vieraita moikata, jos saa nameja.
+Saalisviettiä on jonkin verran, tykkää siis juosta lelujen ja namien perässä (sekä jänisten ja oravien).
+Helppo ja kiltti noin niinkuin yleisesti ottaen, todella rauhallinen ja tyytyväinen sen jälkeen kun on saanut jotain puuhaa.
+Oppivainen, tekee rehellisesti sen mihin on opetettu. Ei mikään kaikista nopeiten oppiva, mutta kun oppii jotain, tekee sen kyllä hyvin. Vastaa hyvin myös korjaukseen, eikä tee ikinä tahallaan väärin, aina ei tosin iloisena hössöttäessään muista keskittyä.
+Tykkää liikkua, lenkkeilee mielellään ja on mukana kaikissa puuhissa.
+Helppo pitää vapaana, koska ei halua lähteä kauas.
+Vaikka ei tykkää muista koirista kauheasti, ei koskaan itse aloita tappeluita.
+Tokoa on helppo harrastaa, koska Sipsi ajattelee aina, että kentällä ja halleissa on kivaa, koska siellä on saatu paljon herkkuja vuosien varrella.

-Hyvin laukausarka, pelkää ampumista ja muita kovia pamauksia. Reagoi myös ukkoseen ja ilotulituksiin voimakkaasti.
-Pelkää myös erinäisiä yllättäviä asioita, esimerkiksi jos metsässä on yhtäkkiä joku outo esine kuten jumpppallo tai takki.
-Jokseenkin pehmeä, muistaa hyvin paikat joissa on kokenut pelkoa. Pelkää esim. eläinkauppoja, koska pentuna pelkäsi niissä olevia aidon kokoisia posliinikoiria ja sateenvarjoja, kun lapset säikäyttivät sen niillä pentuna.
-Herkkä ohjaajaa kohtaan, pitää kohdella hyvin reilusti ja nätisti, jotta ei paineistu ja haluaa yhä työskennellä.
-Atopia, on 3-vuotiaasta lähtien kutissut kesäisin ja kärsinyt ihotulehduksista (erityisesti poskissa) ja jonkin verran myös korvatulehduksista.
-Vahtii ruokaansa ja nukkumapaikkaansa toisilta koirilta, ei tykkää nukkua muiden koirien kanssa. Välillä vahtii myös liikaa, esimerkiksi koko eteistä, jos jäiset lihat ovat sulamassa kylpyhuoneessa.
-Rakenne ei kovin hyvä, välillä ollut lihasjumituksia. Varsinkin edestä tosi kapea, ei oikeastaan ollenkaan rintaa, kompensoi sitä käyttämällä jalkojen lihaksia. Onneksi lonkat, kyynärpäät ja selkä ovat terveitä.
-Ei halua ottaa lintuja suuhunsa. Ei myöskään ole muuten kovin noutointoinen, mutta hakee toki damit, jos saa palkaksi ruokaa (nouto opetettu sheippaamalla).
-Ei osaa uida luonnostaan kovin hyvin. On kyllä oppinut vanhemmiten, mutta tekniikkaa on joutunut aika paljon opettamaan.
- Vahtii kotia haukkumalla. Päästää kyllä ihmiset sisään, mutta pitää aluksi etäisyyttä vieraisiin ja tunkee omistajan syliin.Nacho (kohta 2 v.)

+Erittäin työorientoitunut. Haluaa tehdä ja puuhata aina kun siihen on mahdollisuus. Aika vakava työskennellessään, työnteko ei ole mikään pelleilyn asia.
+Rakastaa leikkimistä, tekee sitäkin vähän niinkuin tosissaan, vaikka siis selvästi nauttii siitä. Erityisesti pallot ovat mieleen.
+Helppo opettaa ja nopea oppimaan. Erittäin innokas opetustilanteissa.
+Riistaviettinen, on aina itse ottanut kaikki linnut suuhun.
+Vauhdikas ja energinen, eli helppo saada liikkeisiin vauhtia palkitsemalla.
+Tosi aktiviinen, jaksaa aina puuhata ja aina valmis lähtemään mukaan, vaikka olisi jo aiemmin tehty rankat treenit. Käy kyllä sitten lepäämään, jos on saanut tarpeeksi puuhaa.
+Ei ääntele työskennellessään, ei vingu myöskään odotellessa.
+Työskentelee mielellään ohjaajalle ja on herkkä ottamaan neuvoja vastaan. Pieni huomautus riittää, ei tarvitse ikinä kovasti sanoa.

-Pelkää päälle putoavia esineitä. Väistää reilusti, jos edes kuvittelee, että jotain voi kaatua tai pudota sen päälle.
-Arastelee hieman metsässä yllättäen tulevia vieraita ihmisiä. Haukkuu näille. Ei kuitenkaan ole ikinä arkaillut vieraita ihmisiä hakua tehdessä tai missään kaupunkitilanteessa.
-Vahtii haukkumalla omaa kotia ja pihaa ja välillä myös kolahduksia ym. kuulemiaan ääniä.
-Kutisee hieman, jos syö pelkkää nappulaa. On kärsinyt kerran ihotulehduksen ja toisen kerran pienen hotspotin.
-Leikattu ihopatti otsasta.
-Ei ole kauhean innostunut uimisesta, mutta ui kuitenkin hyvin ja mielellään lelun tai damin perään.
-Turkki on aika niukka, ei kunnollista pohjakarvaa. Helppoa siivoamisen kannalta, mutta ei varmaan kärsisi kovin kylmässä vedessä uittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti