3. heinäkuuta 2012

Nuorten koirien tokovalmennusringin näyttökoe

Oltiin tänään Sipsin kanssa näyttökokeessa Uudenmaan nuorten koirien tokonvalmennusrinkiin. Näyttökoe oli Porvoossa. Liikkeet olivat alon paikallamakuu, seuraaminen (pidempi kuin alo, sisältäen juoksua ja hidasta käyntiä), luoksetulo (suora), nouto ja vapaavalintainen liike, joksi valitsimme avon hypyn.

Paikallamakuut oli ensin ja Sipsin suoritus oli kerrassaan surkea. Se meni hyvin maahan, mutta siellä sitten katseli jos vaikka mihin, nuuhki maata, hätisteli ötököitä ja teki kaikkea muuta paitsi makasi aktiivisesti. Noh, pysyi sentään maassa, ettei noussut hätistämään ötököitä. Nousi vasta tokalla käskyllä istumaan.

Sitten meidän vuoro oli kymmenentenä, eli melko pitkään jouduttiin odottamaan ja oli tosi lämmin ilta. Sipsi kuitenkin otti ihan rennosti odottelun omalla pedillään. En itsekään ollut kovin jännittynyt, yritin ajatella tilaisuuden enempi treeninä.

Seuraaminen meni ihan kivasti Sipsin tasoon nähden. Juoksemisessa tuntui vähän jätättävän ja käännökset oli kurjat. Muutenkin pari kertaa meni kontakti. Mutta pitkiä matkoja pysyi hyvässä kontaktissa ja täyskäännökset on parantuneet (kun olen niitä nyt hulluna treenannut). Jaksoi ihan kivasti loppuun asti, vaikka itse pelkäsin vähän että hyytyykö noin pitkällä matkalla.

Luoksetulo oli varmaan paras ikinä. Tuli tosi kovaa, mutta jarrutti nätisti paikalle ja istui suoraan. Jee. Nouto meni myös hyvin, juoksi iloisesti kapulalle, nosti hyvin ja piti hyvin paluumatkan. Sivulla piti vähän löysästi, mutta piti kuitenkin hyvin. Hyppy meni myös ihan hyvin, hyppäsi iloisesti ja hyvin myös takaisin päin.

Saa nähdä miten käy, tosi hyviä koiria siellä kyllä oli. Paljon oli bortsuja, mutta mukaan mahtui myös yksi tosi ihana pikku spitzi, sitten oli toinen kultsu, yksi tolleri, dopperi, hoffi ja collie. Muut 12 koirasta taisikin olla bortsuja (tai olisikohan joku ollut aussie, en oikein niitä tunnista).

Kiva kuitenkin huomata, että Sipsi toimii tuollaisessa tilanteessa hyvin, joten kunhan saadaan kaukot kuntoon, ainiin ja luoksetulon stoppi(!), niin voidaan hyvillä mielin mennä avoimeen luokkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti