13. heinäkuuta 2012

Päästiin valmennusrinkiin :)

Jee, päästiin nuorten koirien valmennusrinkiin. Nyt pitäis sitten ihan tosissaan treenata, ettei aivan nolata itseämme siellä. Aattelin, että voisin vähän käydä läpi millä mallilla meidän liikkeet tällä hetkellä on.

Seuraaminen: Sain noottia siitä, että vasen käsi on jähmettynyt paikalleen ja se vaikuttaa negatiivisesti koko suoritukseen. Sivuaskelissa Sipsi vähän mutisi jotain, mutta niitä ei kauheasti kyllä olla treenattu, en tiennyt, että niitä siinä näyttökokeessa on. Mutta tuolle omalle kädelle pitäisi tehdä jotain. Käännökset, varsinkin vasempaan, on myös aika kauheat, Sipsi usein pomppaa niissä. Muutenkin sellaista tarkkuutta tarvii kyllä tosi moneen kohtaan. Tässä ei varmaan ikinä tule valmiiksi.

Jättöliikkeet: Tosi vähän tehty viime aikoina, maahanmeno ei varmaan ikinä ole tarpeeksi nopea, istumista ollaankin tehty nyt tosi vähän, siihen pitäisi saada reilusti vauhtia. Seisominen taitaa olla aika hyvä.

Luoksetulo: Pysäytys ihan vaiheessa vielä. Suora luoksetulo meni näyttökokeessa hyvin, mutta en tiedä oliko se tuuria, kun treeneissä tekee sen pienen hypyn kyllä aika usein. En tiedä vaikuttiko matka, kun joutui kunnolla spurttaamaan, niin ei ehkä "ehtinyt" tehdä sitä hyppyä. Pysäytystä ollaan treenattu nyt paljon, mutta aika pitkälti se on vielä sitä, että samaan aikaan lentää nakki/lihapulla. Pysähtyy niin toki aika hyvin. Haluaisin opettaa sitä kiertämisen kautta, mutta se on itsessään jotenkin ihan tosi vaikea Sipsille. Juoksee kyllä iloisesti johonkin, mutta sitten saattaa jäädä esim. puun eteen seisomaan, että tähänkö haluat mun menevän, eikä tajua kiertää. Huonosti opetettu...

Nouto: Tämä sujuu ihan hyvin perusteiltaan, toki hiomista riittää, esim. ettei kapulasta irtipäästämisen jälkeen saa vielä nousta. En usko, että metallikaan on sen suurempi ongelma, ehkä vaan on vähän varovaisempi sen kanssa.

Hyppy: Tykkää hyppäämisestä, hyppynoutoa vaan ei vielä olla otettu. Vähän joutuu vielä tarkkailemaan, ettei karkaa hypyllä, en ole kauheasti panostanut hallintaan, vaan enempi luonut hyvää fiilistä.

Ruutu: Tosi vähän treenattu, osaa hakeutua sinnepäin, mutta jos ei jää ruutunauhojen eteen, niin ainakin ihan heti niiden taakse, ei vielä olla saatu kunnolla paikkaa siirrettyä taaksepäin kosketusalustalla. Mutta sen nyt kuitenkin osaa, joten pitäisi vaan treenata. Harmi kun oma piha ei oikein riitä.

Tunnari: Tehty paljon omalla pihalla, yleisesti ottaen nuuhkii ihan kivasti ja tuo oikeaa. Joskus ei meinaa malttaa nuuhkia, vaan napsii mitä sattuu. Tähän vielä siis lisää treeniä ja sitten pitäis alkaa ottaa kokeen omaisempia treenejä, eli liikkuria ja kapuloita järjestykseen. Mutta vielä välillä tehdään piilotuksia ja helpompia, että saataisiin tähän varmuutta.

Kaukot: Istumaan nousu vähän parantunut, ei jää enää puoliasentoon. Istumasta maahan ihan hyvä. Seisomasta istumaan yleensä suht hyvä, olen ottanut tähän kasvoavun (kulmakarvojen kohotus) ennen sanaa ja se on alkanut jo huomata sen hyvin. Mutta joskus silti vähän siirtää takajalkojakin eteenpäin. Istumasta seisomaan nousussa välillä siirtää vasenta takajalkaa, eli se ei ole ihan varma vielä. Seisomasta maahan on vielä eniten vaiheessa, sitä ollaan tehty kuonokosketusalustalla. Siitä seisomaan nousu on myös vielä aika epävarma, en ole tarpeeksi rauhassa lisännyt siihen välimatkaa. Tässä siis vielä paljon tehtävää.

Ohjattu nouto: Ei olla treenattu! Surkeaa, varmaan viimeksi harjoiteltiin tätä syksyllä. Ei osaa vielä suuntia. Tähänkin tarvisi tilaa ja olen liian laiska lähteäkseni harjoittelemaan muualle. Merkki on myös ihan vaiheessa, tosin osaa aika hyvin "muuten vaan" hakeutua sinne.

Unohdinkohan mä jonkun liikkeen? Nooh, ehkä se tulee sitten kokeessa mieleen, kun huomaan, etten ole jotain treenannut yhtään. :D

No nythän mä sen muistin! Paikallaolot!

Paikallaolot: Vaatii vielä paljon treeniä! Pitäisi olla tarkempi ja skarpimpi. Paikallaistumista treenattu tosi vähän ja paikallamakuukin on ollut sellaista makoilua. Ajattelin opettaa sen vähän aktiivisemmin odottamaan viemällä palkan piiloon, pitäisi vaan alkaa harjoitella sitä jo.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti