29. maaliskuuta 2012

Treeniä, treeniä

Tällä viikolla ollaan maanantaina käyty ihan ryhmätreeneissä ja eilen hallilla itsekseen treenailemassa.

Maanantain treenit: 

Seuraaminen: Tehtiin seuraamista tosi paljon ja vaikka alussa, ohjattuna, se oli edelleen aika kamalaa (kaukana, kontakti hävisi ja koko koira meinasi pari kertaa hävitä), niin loppua kohti näytti jo paremmalta. Otettiin myös sivuaskelia ja ne sujui yllättävän hyvin. Juoksussa olen palkannut tosi paljon ja se sujuu sen takia paremmin kuin normaali kävely. Ehkä opin myös Emman kanssa tehdystä virheestä, se kun aina otti juoksussa heti välimatkaa ja hitaassa käynnissä taas tsemppasi.

Hyppy: Sipsi hyppää reippaasti ja varmasti. Mutta loppuasennossa on edelleen sitä, ettei kovin vakaasti seiso. Tai no se on yleensäkin ongelma myös jättöseisomisessa. Liikuttaa tosi herkästi ainakin vähän etutassuja. Sitä pitäis ihan erikseen treenata.

Paikallamakuu: Tein itsekseni kun muut treenasi seuraamista ja kävin piilossa aina vähän aikaa ja tulin takaisin, hyvin sujui. Ryhmässä menin tolpan taakse ja olin lähes 2 min välillä vaan näyttäydyin ja sekin sujui ihan hyvin. Tosin tehtiin tätä aika lopputunnista, joten Sipsi oli jo vähän väsynyt.

Keskiviikon treenit:

Ruutu: Sipsi oli erinomaisen innostunut ja juoksi ruutuun kauheaa vauhtia, vaikka tein koko kentän matkalta, enkä käynyt näyttämässä. Mutta muutama metri ennen ruutua kääntyi ja jäi seisomaan. Kun en sanonut mitään, peruutteli ruutuun. Palkkasin kuitenkin kun oli oikeassa paikassa. Otettiin uusiksi ja nyt meni ruutunauhan taakse, mutta silti oli ihan edessä. Taidettiin ottaa vielä muutama treeni lähempää ja silloin meni paremmin keskelle. Osaa kyllä korjata sinne itse, mutta haluaisin, että se juoksisi suoraan oikeaan kohtaan. Otettiin tätä myöhemmin vielä uusiksi ja ekalla kerralla se meni ihan ruutunauhan taakse, mutta korjasi itse heti oikeaan paikkaan. Jollain kerralla se peruutteli kokonaan ruudun taakse, mutta osasi kuitenkin siitä hakeutua takaisin ruutuun.

Nouto: Otin aika järkyttävän ison kapulan, kun en huomannut ensin missä muut noutokapulat oli. Nätisti Sipsi sen haki, mutta pudotti matkalla. Otti kuitenkin heti mukaan. En ottanut loppuasentoa, vaan kävelin poispäin ja Sipsi seurasi nätisti ja pysähtyi kapula suussa, kun itse pysähdyin. Tehtiin vielä toinen kerta ja silläkin kerralla Sipsi pudotti kapulan. Täytyy harjoitella sitä lisää, koska tuo juontaa juurensa niistä alun vauhtiharjoituksista, joissa sai kapulan pudottaa.

Ohjattu nouto: Harjoiteltiin suuntia. Ei millään meina malttaa kuunnella vaan on aina menossa sille kupille, jossa kuvittelee namin olevan. Ohjasin kädestä pitäen merkille, koska se ei ollut taaskaan yhtään kiinnostava. Tosin loppua kohti sekin alkoi innostaa enempi, kun siitä sai aina palkan.

Seuraaminen: Meni paljon paremmin. Ruutunauhojen lähettyvillä kontakti meinasi tosi paljon kadota, mutta muuten pysyi hyvin.

Meidän piti tehdä myös kiertoharjoituksia ja luoksetulon pysäytystä, mutta ei ehditty. Kotona tehtiin vielä tunnaria niin, että heitin vaan yhden kapulan pihalle. Sipsi lähti iloisesti etsimään sitä, mutta onnistui vissiin tönimään sen lumen alle ja kun ei sitten heti sieltä löytynyt, niin tuli sivuasentoon. Kehotin hakemaan ja etsi aika pitkään, kaiveli lunta ja tuli taas takaisin. Kehotin taas etsimään, niin sitten kaivoi sen sieltä hangesta ja toi nätisti sivulle. Taitava tyttö.

Emman kanssa tehtiin myös hallilla ruutua ja se hakeutuu kyllä ruutuun, mutta on ihan eturajalla ja meni koko ajan suoraan maahan (jalat tietenkin ruutunauhan ulkopuolella). Mietin, että onko sillä kuulo heikentynyt, kun ei millään meinannut seisoa, vaikka käskin. Tehtiin myös muita juttuja ja istuminen oli myös vaikeaa, meni maate. Ja sitten taas kun laitoin maahan, niin siellä ei millään meinannut pysyä, vaan oli koko ajan lähdössä nuuhkimaan.

Oli kyllä tosi innoissaan, kun pääsi tekemään, joten ehkä senkin kanssa nyt pitäisi vielä vähän treenailla. Aamulla oli tosin vähän tavallistakin vaisumpi, joten liekö se riekkuminen kuitenkin ollut vähän liian raskasta. Yritin himmailla, mutta oli niin innoissaan ettei tajunnut. Tehtiin myös luoksetulon kiertoa ja se meni ihan hyvin, mutta pysähtyminen on silti aika kehno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti