14. lokakuuta 2012

Heidi Pesosen koulutuksessa 14.10.2012

Tänään oltiin Sipsin kanssa Pääkaupunkiseudun kultaisten järjestämässä Heidi Pesosen koulutuksessa Espoossa. Saatiin kiva ilma, joskin melko viileä. Tehtiin kaksi 15 min kierrosta, joista ensimmäisellä kerralla otettiin luoksetulon pysäytyksiä ja toisella kerralla tunnaria ja vähän ruutua.

Luoksetulon stoppeja ollaan treenattu kiertämisen kautta siten, että pysäytyksen jälkeen olen lähettänyt Sipsin kiertämään. Se on kuitenkin pysähtynyt mielestäni aika huonosti ja välillä kun olen tehnyt kahden ihmisen välillä juoksuttamista, niin siinä se on usein tullut monta koiranmittaa ennen kuin on lähtenyt sen takana olevan luo hakemaan nameja.

Nyt sitten tein aluksi kerran noin ja kun se tosiaan ei pysähtynyt tarpeeksi hyvin, niin otettiin ihan helppoja pysäytyksiä niin, että peruutan ja heitän namin samalla kun sanon seis. Sipsi alkoi pysähtymään oikein hyvin (joten sillä jonkin näköinen käsitys kuitenkin on) joten sitten tehtiin kierron kautta niin, että heitin sille namin heti kun pysähtyi ja muuten juoksutin sen vaan luokseni.

Sitten teimme tuota kahden ihmisen välillä juoksutusta ja vaikka Heidi lähti juoksemaan poispäin, niin Sipsi tuli silti melkein mun luo, vaikka olin pysäytyskäskyn huutanut. Kokeilimme sitten niin, että Sipsi sai namin takana seisoneelta Heidiltä vain silloin kun pysäytin ja muuten se sai juosta minun luokseni. Tämä toimi paljon paremmin, joten ehkä nyt en tuota kahden ihmisen välillä juoksemista tee sen kanssa.

Muistaakseni tässä pysäytyksen jälkeen kiertämisessä oli ideana juuri se, että siihen voi ottaa pidemmän välimatkan, koska tuota namia en pysty pitkältä välimatkalta heittämään. Täytyy nyt kuitenkin palata vähän taaksepäin ja tehdä noita suoria palkkauksia pysäytyksestä, jotta se palkka tulee Sipsille nopeammin. Tuota pysäytyksen jälkeen kiertoa voi sitten tehdä lisänä ja vaihteluna ja sen kautta ottaa sitä matkaa enempi.

Sitten seuraavalla kierroksella teimme tunnaria. Sipsillähän on aika hyvä idea siitä nuuhkimisesta, mutta varsinkin kun olen alkanut tehdä kokeenomaisesti ja kun se on kiihtyneemmässä tilassa, niin se saattaa napata viereisen. Eli kun on haistanut oman, niin ottaa siitä seuraavan. Teimme tämmöisen treenin ja se teki juuri niin kuin oletinkin, eli nuuhki hyvin, mutta kiireessä nappasi viereisen.

Kokeilimme sitten niin, että pysäytin Sipsin juuri kun se saapui kapuloille. Se jäi hämmästyneenä seisomaan, mutta hetken päästä alkoi nuuhkimaan ja toi oikean. Teimme tätä useamman toiston ja vaikka se nosteli vääriä, niin se joka kerta valitsi sen oikean jonka se toi minulle. Kertaakaan ei edes ollut lähdösä tuomaan väärää, vaikka sillä ekalla kerralla toi hienosti väärän minulle asti. Täytyy nyt tehdä tämmöistä harjoitusta sen kanssa kokeenomaisissa treeneissä ja vaikka samalla harjoitella myös noita helpompia, joissa se tuo heti oikeaa.

Sitten teimme vielä ruutua, jossa se ongelma on edelleen se, että se kääntyy heti ruutunauhan takana, eikä mene syvemmälle ruutuun. Sehän alkoi mennä jo parempaan paikkaan, kun pidin jonkin aikaa kosketusalustaa ruudussa, mutta jotenkin en tykkää siitä ideasta ja tuntui, etten pääse siitä yhtään eteenpäin, joten olen nyt tehnyt ilman sitä. Heidi kävi näyttämässä Sipsille ruudun ja se teki juuri hienosti niinkuin olin kuvaillut, kääntyy heti ruudun alussa ja sitten siitä pomppii taaksepäin.

Tehtiin sitten niin, että kehuin ja kävin palkkaamassa sen aina sinne ruudun takaosaan. Josko se pidemmänpäälle vaan alkaisi suoraan mennä sinne ilman sitä edessä pomppimista. Ainakin se useammalla toistolla meni suoremmin sinne takaosaan. Ehkä tätä täytyy nyt vähän ottaa kuurina ja jos se ei ala parantua, niin sitten harkita taas sitä kosketusalustaa.

Tein sitten vielä ruokatauolla Sipsin kanssa vähän hyppynoutoa, kun kerrankin oli hyppy käytettävissä. Suora heitto ja vasempaan suuntautunut meni hyvin, mutta kun heitin huomattavasti oikeaan, niin takaisin hyppääminen tuntui tosi vaikealta. Eli tätä täytyy vielä vahvistaa. Sitten tehtiin vähän kaukokäskyjä, niitä olen treenannut aivan liian vähän. Ja sitten lopuksi seuraaminen ja siitä iso palkka. Teki aika kivan tuntuista seuraamista, mutta en nyt sitten tiedä näyttikö se kauhealta, kun viimeksi oli siitä puhetta, että miltä se tuntuu vs miltä se ulkopuolisesta näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti