5. lokakuuta 2012

Tavallista treeniä

Käytiin eilen treenaamassa kentällä. Otettiin ruutua, tunnaria, luoksetuloa ja nouto. Ruutuun Sipsillä on kova into ja juoksi sinne jo kun olin sen kasannut ja vapautin sen paikaltaan. Yritin tehdä vähän sellaista, että olisin kierrättänyt sitä merkin ja ruudun välissä, mutta se ei oikein tajunnut sitä merkin kiertämistä (tavallinen keltainen merkki). Meni kyllä hyvin merkille, mutta ei oikein kiertänyt kunnolla.

Joten otinkin sitten vaan ruudun hahmottamista läheltä. Se tuppaa menemään ruudun taakse, jos sanon sille "ruutuun" sillä tavalla, että se on jo ruudussa, mutta ei ihan keskellä. Päädyinkin sitten palkkaamaan vaan siitä, että on ruutunauhojen sisällä. Kokeessahan liikkeestä tulee kymppi, jos koira vaan on ruutunauhojen sisällä, joten ehkä en yritä siltä vielä tässä vaiheessa vaatia, että on ihan ruudun keskellä.

Se on kuitenkin aika hyvin nyt tajunnut sen ruudun takaosaan menon, kun sitä kosketusalustaa pidin siellä jonkin aikaa. Aika hyvin se osasi sivuiltakin mennä ruudun sisälle, mutta toki olin itse aika lähellä sitä. Pitäisi harjoitella niin, että olen itse kaukana ja pyydän sieltä hakemaan ruutua. Pitäisi vaan ottaa isompia nameja tämmöiseen treeniin, ettei mene liikaa namien etsimiseksi.

Sitten tehtiin yksi muuten kokeenomainen tunnari, paitsi vein itse oman kapulan ja piilotin sitä hieman ruohon sekaan. Nuuhki järjestyksessä, mutta otti heti oman kapulan ja palautti hyvin. Nyt pitäisi vielä saada tähän se, että vieras vie myös sen oman kapulan.

Sitten tein luoksetuloa juoksuttamalla kahden ihmisen välillä. Tämä on Sipsistä hurjan hauskaa ja juoksee namien takia kovaa, mutta en kyllä silti saa tähän kunnon pysäytystä aikaan. Vaikka huudan "seis" ja toinen huutaa samalla Sipsiä, niin saattaa silti pomppia vaikka kuinka monta askelta pysäytyksen jälkeen. Ehkä pitää nyt kokeilla sitä kiertoa, kun en tiedä miten saisin tämän toimimaan.

Lopuksi tein vielä pitkän noudon (tuossa ruudun treenaamisessa olin jo tehnyt myös yhden noudon, jonka palautti loppuun asti, jotta sain harjoiteltua sitä, ettei nousisi irrotettuaan). Tämä meni tosi hyvin, vaikka kapula oli ihan toisella puolella kenttää, juoksi koko matkan kovaa, otti hyvin ja juoksi kovaa takaisin. Sai purkillisen ruokaa palkaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti