1. tammikuuta 2015

Analyysi EVL-kokeista

Ohessa taulukko kaikista meidän EVL-kokeiden pisteistä tähän asti. Viimeisellä rivillä keskiarvo.


Paikallaistuminen 10 9,5 10 10 10 0 10 8,5
Paikallamakuu 9,5 8 7 9 9 10 8 8,6
Seuraaminen 8 7,5 8 6,5 7 7 7 7,3
Zeta 0 6 8 8,5 6,5 8 7 6,3
Luoksetulo 6 6 5 6 6 9 5 6,1
Ruutu 9 5 8,5 6,5 8 0 5 6,0
Ohjattu nouto 10 5 7,5 7 9 10 10 8,4
Metallihyppynouto 8 10 9,5 9 9 10 0 7,9
Tunnistusnouto 8 7 8,5 8 6 9 7 7,6
Kaukokäskyt 5,5 6,5 5 9 7,5 8 8 7,1

Paikallaistumisen keskiarvo tippui tuon yhden nollan takia, mutta muutenhan se on selvästi ollut meidän varmin liike, muuten lähes kymppiä. Paikallamakuussa näkyy se toisten käskyihin reagoiminen ja jokunen muukin virhe siellä on ollut.

Seuraamisesta keskiarvo on hieman yli seiskan ja sille pitäisi jotain yrittää tehdä. Vaikka kyllä me seiskallakin ykköstulos saataisiin, jos muut liikkeet onnistuisi. Huono seuraaminen vaan vaikuttaa myös zetassa, vaikka siinä usein seuraaminen onkin ollut parempaa. Siinä keskiarvoa laskee myös tuo yksi nolla, muuten se olisi samaa luokkaa seuraamisen kanssa. Pahin ongelmahan siinä on ollut istumisen tekemättä jättäminen. Sekin voisi toimia paremmin, jos seuraamisessa olisi parempi keskittyminen.

Luoksetulon ajattelin olevan se kaikista heikoin, mutta yllättäen ruutu jäikin keskiarvoltaan sitä heikommaksi, kun siellä on yksi nolla keskiarvoa laskemassa. Luoksetulo on kuitenkin lähes aina ollut huono, vain 5 tai 6. Pysähtymiseen pitäisi nyt tosiaan panostaa. Ruudussa on muutaman kerran ollut löytämisvaikeutta ja ennakointia. Siinä myös muuten hyvää suoritusta pilaa lopun huono seuraaminen.

Ohjattu on hieman yllättäen paikallaolojen kanssa keskiarvoltaan meidän vahvin liike! Siinä kun on kuitenkin välillä ollut merkin kanssa ongelmia ja myös oikein suunnan kanssa välillä on vaikeutta. Toisaalta metallihyppynouto olisi ohjattuakin parempi keskiarvoltaan, jos ei oltaisi nollattu sitä viimeksi. Tunnarissa Sipsi ei ole kertaakaan tuonut väärää, mutta pisteitä on lähtenyt kapulan pudottelusta ja suussa kääntelystä.

Kaukokäskyissä tuntuu pisteiden suuntakäyrä olevan nousussa. Josko taas kerran voisi sanoa, että harjoitteleminen on kannattanut!

Kun katselin tätä taulukkoa, niin eihän se ykköstulos mahdotonta olisi, jos ei nollia tulisia ja nuo muutamat liikkeet, joissa on tullut yleensä onnistumisia menisivät putkeen. Ehkä tärkeintä olisi, että luoksetuloa saisi vähän paremmaksi ja ruutua varmemmaksi. Kyllä siellä joku kutonen tai seiska kärsii olla, jos vaan olisi pari kymppiäkin ja loput kaseja ja ysejä.

Hyvä Sipsi, hienosti on mennyt ja treenit jatkuu!

Ihan hyvä välillä pysähtyä vähän miettimään, miten on sujunut ja mitä pitäisi vielä parantaa. Toisaalta nyt kun uutena vuotena Sipsi oli taas tosi peloissaan raketeista, olen kyllä aika ylpeä, mihin asti olen sen kanssa päässyt. Varsinkin, kun on tuollainen koira kuin Nacho tuossa verrokkina, niin hyvin huomaa Sipsin vajavaisuudet. Pelkojensa lisäksi Sipsi kun ei ole aina kaikista välkyin, sillä ei ole kovin hyvä rakenne ja se ei kestä kovin paljon toistoja tai jaksa kovin pitkiä suorituksia.

Onneksi siinä on paljon hyviäkin puolia. Se on erittäin ahne ja se auttaa kouluttamisessa paljon, koska leikkimistä se ei pidä kovin hyvänä palkkana. Lisäksi vaikka se pelkää uusia paikkoja ja pamauksia, niin koska käytiin sen ollessa nuori kaikilla eri kentillä ja halleilla, se yleensä yhdistää ne mukaviin asioihin. Lisäksi on vielä nuo iho-ongelmat, mutta onneksi nekään eivät nyt talvella vaivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti