5. tammikuuta 2015

Nachon tokokurssi

Otin Nina Mannerin koulutukseen taas Nachon. Teimme pienen palkkamattomus / kokeenomaisuus treenin Nachon kanssa. Ei vaan mennyt kovin hyvin...

Heti kun tulin kehään, Nacho kauheasti tähyili ympäriinsä, että mitäs nyt tehdään. Jotenkin se oli outoa, kun yleensä se katselee niin innokkaasti minua, että mitäs nyt tehdään. Aloin sitten jotenkin kauheasti katsella ja ihmetellä, että tuleeko se nyt mukana ja kun käyttäydyin oudosti, niin Nacho oli vähän hämillään. Aloitettiin seuraamisella ja siihen en vielä kauheasti ole ottanut mitään vihje-sanaa. Nacho kuitenkin seurasi mukana, joskin ainakin kerran vilkaisi muualle. Tehtiin ehkä n. 10 askelta. Sitten vapautus ja Nacho ilahtui kovasti.

Sitten siitä liikkeestä seisomaan jääminen. Tässä siirtymässä Nacho taas kovasti katseli liikkuria ja mietti, että mikäs juttu tämä on. Ja eihän se sitten osannutkaan liikkeestä seisomista, meni koko ajan istumaan. Otin kerran uudestaan, mutta ei onnistunut silti. Jätin sitten läheltä seisomaan (autettuna) ja otin siitä liikkeen loppuun. Vapautin, mutta en ollut oikeasti kovin ilahtunut, kun olin arvioinut väärin Nachon tämän liikkeen osaamisen.

Seuraavaksi tehtiin luoksetulo ja siinä itsellä oli jo vähän parempi mieli, koska tiesin, että se pysyy kyllä odottamassa. Tuli ihan vauhdilla, mutta kovin hyvin ei osaa vielä vauhdista tulla perusasentoon. Sitten tehtiin samasta kohtaa kapulan pito. Nacho piti hyvin. Samasta kohtaa myös kaukokäskyt ja näihin tein meidän normaalin etujalkojen työntö-vihjeen ja Nacho tekikin ne tosi hyvin! Oli oikein hyvässä vireessä ja teki mielestäni vaihdot oikein siististi, ei seisomisen kautta. Palkkasin pallolla liikkeen loputtua ja Nacho jäi leikkimään sillä.

Nina neuvoi, että miettisin vähän tarkemmin miten teen nuo välit. Ja lisäksi voisi palkita juuri niistä aluista, kun tulee hyvin perusasentoon liikkurin ohjauksesta huolimatta. Näissä kokeenomaisissa kannattaa ottaa juuri niitä liikkeitä jotka koira osaa, kokonaisuuksia niiden ei tarvi olla. Parin kolmen jutun palkkaamattomuus riittää. Tosin Ninan mielestä Nacholla ei ollut ongelmana se palkkaamattomuus vaan se, että se ei vaan vielä tiennyt, mitä pitää tehdä. Parhaiten meni ne liikkeet, joissa oli selvät alku-vihjeet (noudossa kapulan anto koiralle, kaukokäskyissä jalkojen koskeminen).

Muiden vuoroilla teimme toisen osallistujan kanssa pari kertaa paikallamakuut. Laitoin edelleen Nachon jalkojen väliin makupalan, mutta ekalla kerralla se vaihtoi asentoa, ehkä sen makupalan takia (siirsi siis jalkaa kauemmas siitä). Pysyi kuitenkin ihan hyvin, vaikka vieressä ollut koira lähti ja omistaja palautti sitä ym. Toisella kertaa pysyi paremmin, mutta katseli kun toisen koiran omistaja kiersi ympäri hallia hakemassa merkkikartioita.

Lisäksi tein vähän ruutuja (hakeutui sinne kivasti) ja sitten sitä liikkeestä seisomaan jäämistä (alkoi sujumaan paremmin). Taisin myös pari tolpan kiertoa ottaa, sekin vaatii vielä harjoittelua.

Nacho odottelee, josko pääsisi tekemään

Ruutu-harjoitus

Ihan vielä ei paikka ole täysin varma, mutta kivasti kuitenkin jo löytää ruutuun


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti