12. tammikuuta 2015

Viimeinen tokokurssikerta

Viimeinen Nina Mannerin tokokurssikerta oli tänään 12.1.15. Nacholla kun alkoi juoksut, niin otin Sipsin sen tilalle. Nacholla ei myöskään oikein ole vielä mitään ongelmia ehtinyt muodostua, pitäisi vaan nyt ehtiä sen kanssa kaikkia liikkeitä viedä eteenpäin. Sipsillä sen sijaan se seuraaminen on tosissaan nyt ongelmana, se näkyi tuossa kokeessakin.

Joten ei muuta kuin aiheeksi seuraaminen! Tehtiin ensin kokeenomainen pätkä, jossa Nina ohjasi ja sanoi, että voin huomauttaa, jos Sipsi tekee huonosti. Noh, kun Sipsi taas tiesi, että tässä harjoitellaan nyt seuraamista, niin eihän se silloin tietenkään mitään kauheinta mahdollista seuraamistaan esitellyt. Mutta kyllä se juoksemisessa taas vähän väljensi ja kun mentiin palkkaa kohti, niin tipautti kontaktinkin kerran.

Nina kyseli, miten olen Sipsiä palkannut juoksemisessa ja kerroin, että välillä minulla on lihapulla nyrkissä juoksun aikana, jonka saa sitten jossain vaiheessa napata. Nina kysyi, että osaako Sipsi käsikosketuksen ja pitääkö se siitä. Kerroin, että meillä on käsikosketus kyllä käytössä, mutta enempi sellaisena edestä tehtävänä, ei olla sitä ikinä seuraamisessa kokeiltu. Mutta nyt kokeiltiin. Yllättävän hyvin Sipsi sen tajusi, ainoastaan sitten vähän kovemmassa vauhdissa ei meinannut osata sitä tehdä.

Tässä täytyy toki olla tarkka, että Sipsi ei sitä sitten itse ala tökkiä, eli kättä saa tökätä vain käskystä. Mutta aika kivasti Sipsi alkoi hiffaamaan sen ja tiivisti paikkaansa. Voisimme kokeilla tätä myös ruudusta tullessa. Ja siinä voisi myös tehdä niin, että suuntaa kohti palkkaa ja silti pitää tulla hyvin seuraamaan. Jos tulee seuraamaan hyvin, siitä voi välillä vapauttaa heti sinne palkalle. Tai sitten voi vaikka hieman kaartaa toiseen suuntaan ja vapauttaa hyvästä perusasennosta.

Zetassa meillä on seuraaminen ollut ongelmallista erityisesti vasemmalle käännyttäessä. Nina kysyi kuinka usein palkkaan siitä ja oli kyllä vähän noloa tunnustaa, että enhän mä siitä palkkaa! Eli käännöksistä myös palkkaa (asentojen tekemisen kanssa) ja lisäksi käännöksissä voi tehdä jotain ylläreitä, esim. 270 astetta ympäri tai käännös ja seis. Eli vähän jotain yllätyksellisyyttä, ettei Sipsi ihan niin hyvin tiedä mitä on tulossa, kuin se luulee tietävänsä.

Sipsi odottelee vuoroaan

"Kuinkakohan kauan tässä vielä joutuu oottamaan, kun tekemään pitäis jo päästä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti