19. tammikuuta 2015

Maanantain tokotreenit

Käytiin muutaman kaverin kanssa treenaamassa Petikossa tokoa. Mulla oli hienot suunnitelmat mitä kummankin kanssa teen perustuen viime aikojen koulutuksissa esille tulleisiin asioihin.

Tehtiin ensin muiden koirien kanssa ja omat odotti autossa (ei ollut mikään kamalan kylmä). Otin ensin Sipsin. Otin aluksi ohjatun noudon oikealla kapulalla, sitä kun ei ole pitkään aikaan tehty. Merkin kanssa oli hieman ongelmaa, en ole varma oliko se jo menossa kapuloilla, mutta korjasi kyllä merkille, mutta meni maahan. Tämä oli aika erikoista, kun ei Sipsillä yleensä ole tuollaista ongelmaa. Itse ohjattu meni ihan hyvin. Sitten tehtiin tunnaria pidolla, eli normaalin kokeenomaisen tunnarin jälkeen Sipsi sai pitää tunnaria ainakin 10 sekunttia (se on muuten pitkä aika!). Hienosti meni. Sitten hieman seuraamista käsikosketuksella, sekin sujui.

Viimeisenä oli tarkoitus ottaa ruutu, joka oli toki hämärässä ja lumihangessa hieman hankalasti havaittava. Merkillä Sipsi meni taas maahan ja sitten ei löytänyt ruutua! Lähti haistelemaan ja juoksenteli jotenkin tosi vaikean näköisenä. Menin sitten kysymään mikä sillä on vikana, mutta valitettavasti se ei osannut kertoa. Otettiin sitten kuitenkin läheltä näytettynä ja palkkasin siitä. Epäilen, että sillä on selässä jotain jumitusta, kun teki noita outoja maahanmenojakin.

Nachon kanssa tehtiin aluksi ihan vaan sivuasentoja ja pieniä seuraamispätkiä, niin että "liikkuri" käveli lähellä ja käskytti. Välillä kontakti karkasi hetkeksi, mutta aika hyvin meni. Palkkasin uudella vinkuvalla patukalla, josta tuli heti ensi kosketuksesta Nachon suuri suosikkilelu. :D Oli aika innoissaan ja mietin uskallanko siihen perään tehdä tunnarin, mutta päätin kokeilla. Tehtiin tunnari kokeenomaisella alulla, mutta menin itse kapuloiden lähelle ja annoin sille makupalan kun tuli kapuloille. Malttoi hienosti rauhoittua tunnareille tullessaan ja etsi oman hienosti. Toki nuo kaikki alkurutiinit jo laskivat sitä virettä, kun siinä pitää odotella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti