12. huhtikuuta 2015

Hardworker's (ja Monitoimen) treffit

Viikonlopuksi 11-12.4.2015 lähdettiin Ramin kanssa reissuun Lohtajalla asti treenaamaan Nachon sukulaisten kanssa. Kouluttajana oli Pasi Pöppönen.

Lauantaina tehtiin Nachon kanssa lähihakua kanipalloilla. Nacho meinasi jatkaa etsintää löydettyään, mutta komentamalla tuo kyllä löytämänsä. Harjoituksia pitää vaan tehdä sen verran lähellä, että ei pääse etsimään lisää tai vaihtamaan. Toiseen suuntaan tehty markkeeraus voi auttaa, koska sitten koiralla on kovempi kiire tulla luokse heti kun on löytänyt pallon, jotta pääsee hakemaan myös toisessa suunnassa olevan damin.

Tämän jälkeen tehtiin ryhmässä kävelyä, eli walk-uppia. Seuraaminen on Nacholle vielä hankalaa, varsinkin häiriöt.

Sunnuntaina tehtiin rivistä hakemista eri suuntiin. Ensin markkeerauksia kahteen eri kohtaan, josta koirat saivat vuorotellen hakea joko ensimmäisen markkeerauksen tai toisen. Sen jälkeen tehtiin vastakkaiseen suuntaan lähihakualue kanipalloilla, josta koirat saivat vuorotellen hakea yhden. Nacho meinasi alkaa taas etsimään lisää, mutta pystyi sitten kuitenkin tulemaan pois kutsusta. Sen jälkeen siirryttiin puoleen väliin peltoa ja koirat saivat vuorotellen hakea joko ensimmäisen tai toisen markkeerauksen, kanipallon ja lisäksi tuli vielä launcherilla ammuttu dami ensimmäiselle rivissä.

Tämä oli aika haastava harjoitus, kun koiraa piti käännellä eri suuntiin ja saada se katsomaan eri suuntiin, jotta osasi hakea oikean. Ja Nacholle kun on aika vaikea luopua siitä näkemästään pudonneesta damista. Suurin osa meni kuitenkin tosi kivasti ja haki oikean hyvin.


Parka-sisko ja Nacho

Viima-sisko ja Nacho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti