18. huhtikuuta 2015

Nachon ja Pepsin kanssa möllitokossa

Käytiin vähän kokeilemassa näiden kakaroiden kisakuntoa. Ja eihän sitä ollut! En tiedä olisiko treenaus auttanut, mutta en vaan ole nyt jaksanut keskittyä treenaamiseen. Tarkoitus oli tehdä ihan ilman palkkaa, mutta kun en ollut treenannut, niin siirsin molemmat mölliluokkaan.

Nacho oli vuorossa ensin. Paikka oli Agimesta ja tuomarina Susa Berghäll.

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 9,75
Seuraaminen hihnassa 9
Seuraaminen vapaana 9
Maahanmeno seuraamisesta 7
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisesta 0
Hyppy 0
Kokonaisvaikutus 8

Paikallamakuussa Nacho meni lonkalle. Aika oli vain 1 min, meni ehkä noin puolessa välissä. Se pysyy kyllä, jos makaa alusta lähtien hyvässä asennossa, mutta kun ei osaa mennä maahan kuin taaksepäin, niin ei sitten saa kovin hyvää asentoa ja jää helposti vinoon.

Seuraamiset olivat tyypillisiä Nachon tämän hetken seuraamisia. Pitää suht hyvin paikkansa ja tulee hyvin perusasentoihin (joskin ehkä joskus hieman vinoon), mutta ei pidä katsekontaktia, vaan katselee ympärilleen. Juoksussa ei osaa pitää paikkaa, vaan loittonee. Ja kun se paikka on aika takana, niin tuntuu itsestä, että se jätättää, vaikka oikeastaan se paikka on ihan hyvä. Tosin tuomarin mielestä se oli liian takana ja oli varovaisen oloinen, eikä tarpeeksi intensiivinen. Mutta en haluakaan siitä sellaista liian innokasta ja etujalkoja heittelevää. Kunhan pitäisi kontaktin! Palkkasin seuraamisten välillä pallolla, mutta ei se parantanut asiaa mitenkään.

Liikkeestä maahanmenoa ei osaa vielä, joten jouduin antamaan siihen kaksoiskäskyn (ja käsimerkin).

Luoksetulossa todella hidas vauhti. Eli selvästi oli epävarma koko tilanteesta.

Liikkeestä seisomista ei osaa, joten ajattelin tehdä istumisen, mutta eipä se sitten osannut sitäkään kokeenomaisessa tilanteessa, vaan jäi vaan seisomaan paikalleen. Käskin sitten uudella käskyllä istumaan.

Hypyn tein uusien sääntöjen mukaan ja se meni oikein hyvin.

Pepsin pisteet:

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 9
Seuraaminen hihnassa 9
Seuraaminen vapaana 7
Maahanmeno seuraamisesta 8
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisesta 10
Hyppy 6
Kokonaisvaikutus 7

Teimme ensin yksilöliikkeet, koska teimme ne mölliluokassa. Hihnassa seuraaminen meni paremmin kuin vapaana, koska Pepsi luuli vapaana seuraamisessa, että teemme seisomaan jäämistä ja jäi useamman kerran seisomaan itse. Pepsin seuraaminen on enempi sellaista mukana kävelyä kuin innokasta seuraamista. Mutta kun enpä ole sen kanssa treenannutkaan. 

Liikkeestä maahanmenon teki hyvin, mutta nousi istumaan kun tulin viereen.

Luoksetulossa ei tajunnut tulla sivulla.

Liikkeestä seisominen meni hyvin, tosin sanoin sille (hiljaa) "odota", jotta ei istuisi kun tulen viereen.

Hyppyä Pepsi ei vielä osaa kovin varmasti, joten näytin sille käsimerkkiä. Lähti kyllä eteenpäin, mutta ei meinannut tajuta hyppyä. Hyppäsi sitten kuitenkin ilman lisäkäskyä vähän aikaa tepasteltuaan, mutta ei sitten osannut jäädä seisomaan esteen taakse, vaan tuli esteen ohi.

Paikallamakuun teimme toisen ryhmän kanssa ja Pepsi aika paljon nuuhki maata. Mutta muuten oli aika rauhallinen.

Tuomari vielä siinä meidän vuoron lopuksi tuli juttelemaan siitä, miten molemmat koirani oli hyvin samanoloisia, vähän vaisuja. Luulen, ett se johtui siitä, että ei vaan tarpeeksi olla näitä palkattomuuksia harjoiteltu. Kumpikaan ei oikein vielä tiedä, että kannattaa vaan jatkaa hommia ja tsempata, jos palkka ei heti tule. Ja kun nyt ei ole liikkeitäkään oikein treenattu, niin tietenkin ne ovat epävarmoja niistä. Lisäksi voi vaikuttaa se, kun on tehty paljon nomea viime aikoina ja siellähän tulee aina paljon odottelua ja hengailua rauhallisessa mielentilassa.

Pepsin kanssa paikallamakuussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti