3. huhtikuuta 2015

Sirken toko-opissa

Pääsiäisen aloitukseksi käytiin Sipsin ja Nachon kanssa tokoilemassa. Vetäjänä oli taas Sirke Viitanen. Otin parille ekalle kierrokselle Nachon ja sitten viimeiselle Sipsin. Ihan lopussa tehtiin vielä paikallaoloja.

Tehtiin Nachon kanssa kokeenomainen setti, jossa ensin seuraamista, sitten luoksetulo, nouto ja kaukokäskyt. Nacho oli aika pihalla koko setin ajan. Seuraaminen oli aikamoista ympärilleen katselua. Luoksetulo taisi olla ihan ok. Noudossa meni tosi rumasta kapulalle jalat edellä, vaikka erikseen harjoiteltuna se on sujunut ihan hyvin. Kaukokäskytkään eivät onnistuneet kovin hyvin tässä setissä.

Harjoittelimmekin sitten tämän jälkeen erikseen kehään tuloja ja ensimmäistä perusasentoa ja siitä palkkaamista. Sirke teki kovia häiriöitä, joiden tarkoituksena on se, että koira turhautuu, kun se menee aina "lankaan" ja alkaisi sitä kautta tsemppaamaan ja pitämään entistä kovemmin kontaktia.

Teimme myös seuraavassa setissä näitä seuraamisen alkuja. Aika hankalaa Nacholle tuntui olevan, mutta pikku hiljaa se myös piti paremmin kontaktia. Näitä pitäisi nyt tehdä paljon ja ihan vaan aloituksesta palkkaamista.

Sitten katsoimme vielä vähän tunnaria. Nacho oli siinä vielä vähän epävarma, varsinkin palautus oli aika hidas. Palautusvauhtia voi harjoitella erikseen siten, että jättää Nachon tunnarikapula suussa lähelle tunnareita ja pyytää siitä sivulle. Sen jälkeen voi tehdä normaalin tunnarin. Nacholle voi myös näyttää nameja ennen kuin lähettää sen, jotta sillä olisi vähän enempi kiire takaisin. Kokeilimme sitä, mutta Nacholle taisi tulla hieman liian kiire ja sillä meni pasmat vähän sekaisin.

Viimeisellä kierroksella otin Sipsin. Teimme myös sen kanssa kokeenomaisen harjoituksen. Tarkoituksena olla tottelematta liikkuria ja keskittyä siihen, että Sipsi tekee vain omista käskyistä. Menikin suht hyvin, Sipsi ei ennakoinut liikoja.

Yksi hyvä vinkki, joka tuli jonkun muun vuorolla oli se, että jos koira tulee väärin perusasentoon tai seuraa väärin, Sirke suurentaa aina sitä virhettä. Eli jos koira jää ulospäin vinoon, hän astuu poispäin koirasta, jotta se joutuu vielä enempi korjaamaan. Ja jos koira vaikka jätätttää, hän menee itse kovempaa ja vastaavasti jos koira edistää, hän hidastaa itse vauhtia. Koira huomaa silloin paremmin virheensä ja kun se hieman ylikorjaa, normaalissa vauhdissa asia voi korjaantua.

Toinen vinkki joka jäi mieleen oli se, että jos koiran vapauttaa takapalkalle, sen tulisi tapahtua vaihtelevasti molemmilta puolilta. Siis niin, että koira kääntyy välillä vasemmalta ja välillä oikealta taakse. Tämähän ei esim. Sipsillä ollenkaan toimi, kun se on niin toispuoleinen.

Otettiin vielä lopuksi kuva meidän treeniporukasta. :) Nacho on toinen vasemmalta ja Sipsi viides.

Porukka. Kuva Mirva Miettinen-Venäläinen

Värisuora.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti