9. huhtikuuta 2015

Toinen nomekerta

Toisella nomekurssikerralla treenattiin Klaukkalassa. Teimme lähihakua ja ohjauksia vasempaan ja oikeaan. En oikein ehtinyt käyttää Nachoa kunnon lenkillä ja muutenkin oli ihan huono fiilis lähteä treeneihin. Nacho olikin sitten ihan huonossa mielentilassa, pomppi vaan ja eikä totellut mitään. Ehkä on vähän liikaa ollut nyt näitä treenejä, joissa noudetaan, suhteessa malttitreeneihin.

Lähihakua tehtiin ensin kuten viimeksikin, että tietyllä alueella oli dameja ja koira lähetettiin sinne. Lähetin aika läheltä, vaikka alue oli sama kuin viikonlopun koulutuksessa. Nacho taisi kerran eksyä kauemmas, mutta muuten ok. Olin tosin unohtanut pillinkin kotiin.

Sen jälkeen tehtiin niin, että koira lähetettiin tyhjälle alueelle ja kun se oli jonkin aikaa etsinyt, dami laitettiin sinne. Tämä ei Nacholla oikein mennyt putkeen. Alue ei ollut sille oikein selvä ja se lähti etsimään muualta. Kun se ei oikein ohjauksia vielä osaa, niin en oikein saanut sitä edes takaisin alueelle. Yritin kysellä, että mikä tämän harjoituksen idea on. Ilmeisesti se on pitkäkestoinen työskentely ohjaajan määrämällä alueella, mutta jotenkin tämä ei oikein tuntunut luontevalta itselleni, kun jos koira on jo todennut, että jossain ei ole damia ja sitten se ilmestyy sinne, niin jotenkin se on epäloogista.

Tehtiin seuraavaksi ohjauksia siten, että lähtöpaikka oli yksi neliön kulmista ja toisiin kulmiin vietiin reput, joiden luo dameja (katso kuva alla). Ensin vietiin koiran kanssa kolme damia pisteelle A, johon käveltiin pisteen B kautta. Sitten käveltiin pisteelle B, josta koira lähetettiin noutamaan yksi dami pisteeltä A. Sitten dami jätettiin pisteelle B, josta käveltiin takaisin alkuun ja lähetttiin koira noutamaan dami pisteeltä B. Tämän jälkeen se lähetettiin tyhjälle pisteelle B, johon se pysäytettiin ja ohjattiin vasemmalle pisteelle A. Sama toistettiin pisteen C kautta.Tähän voi tehdä lisävaikeutta lähettämällä suoraan pisteelle A tai pysäyttämällä neliön keskipisteessä ja ohjaamalla siitä jollekin pisteistä (eteen pisteelle A tai vasemmalle tai oikealle pisteille C ja B).

Nämä meni Nacholta suhteellisen hyvin, tosin varsinkin viimeinen osuus oli vaikea, kun piste A ei ollut enää niin tuoreessa muistissa. Ja noissa usean vierekkäisen damin kohdissa vaikeutena on se, että Nacholla helposti tekisi mieli vaihtaa.

Lopuksi teimme vielä lähetyksen sinne lähihakupaikalle. Kävin Nacholle muistuttamassa alueen ennen vuoroamme ja se menikin ihan kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti