20. huhtikuuta 2015

Sipsi kävi taas kokeilemassa

Tällä kertaa käytiin Inkoossa. Kovin keväinen sää ei ollut, mutta onneksi tajusin laittaa untuvatakin päälle.

EVL Inkoo 19.4.2015, tuomarina Ralf Björklund.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 9
Seuraaminen 5
Zeta 0
Luoksetulo 10
Ruutu 7
Ohjattu nouto 9,5
Metallihyppynouto 7
Tunnistusnouto 7
Kaukokäskyt 6,5

Yhteensä  227,5 p. 2. tulos. Oltiin ehkä n. 4 sijalla.

Paikallaolot oli ekana. Olimme toisessa ryhmässä. Istuminen meni nyt ihan hyvin. Makuussa Sipsi oli toisena koirana, mutta oli nyt hyvin kuulolla. Siirsi tassua, kun lähdin luota. Oli kuulemma alussa hieman nuuhkinut, mutta muuten hyvä. Myös istumiseen nousun kuunteli hyvin, tosin nousi hieman vajaaseen asentoon.

Sitten yksilöliikkeet. Olimme numero 9 eli jonkin verran odotusta tuli. Ekassa setissä oli kaukokäskyt, luoksetulo, zeta ja hyppynouto. Tein pienen kuuntelutreenin ennen kehään menoa.

Kaukokäskyissä katseli hieman taakse. En tiedä häiritsikö liikkuri (oli melko kaukana) vai takana tuulessa lepattava kehänauha. Ekalla käskyllä ei noussut ja siitä istumaan ei taaskaan mennyt, vaan ensin ei tehnyt mitään ja sitten meni maahan. Nostin siitä istumaan käskyllä. Siitä ok seisomaan ja siitä vissiin ihan ok maahan, istumaan ja takaisin maahan. Perusasentoon ok. Pisteitä jäi kuitenkin vaan 6,5 kun tuli noita lisäkäskyjä.

Luoksetulon alku ihan ok ja keskittyminen itse liikkeessäkin hyvä. Stopit Sipsin omalla tasolla. En nyt tiedä oliko se ihan kympin arvoinen, mutta tuomari tuntui arvostavan enempi kovaa vauhtia kuin täysin samantien pysähtymistä. 

Palkkasin luoksetulon lopussa vähän liian iloisesti ja en tiedä johtuiko siitä, mutta zeta lähti ihan alusta asti menemään pieleen. Seuraaminen oli ihan kamalaa, Sipsi oli jossain metrin päässä, eikä keskittynyt yhtään. Seisomaan jäi, mutta hieman siirtyi kun menin taakse. Sitten seuraaminen hajosi lisää ja käännöksessä jouduin antamaan lisäkäskyn, joka ei sanottavasti kyllä parantanut tilannetta. Ei mennyt maahan kuin vasta tokalla käskyllä ja istumaan ei mennyt ollenkaan. Äh, kamala liike ja niinkuin me juuri tätä on nyt viime aikoina treenattu!

Hyppynoudossa olin tosi ärtynyt tuosta zetasta ja Sipsi kyllä huomasi sen. Ei lähtenyt hyppy käskystä, mutta hae käskystä lähti hyvin ja teki ihan nätin suorituksen. En tiedä miksi 7, olisiko ollut vähän vino perusasento.

Seuraava setti alkoi tunnarilla. Se on meille ihan ok. Paitsi että Sipsi pudotti taas kiireessä kapulan! Tätä ei ole pitkään aikaan tapahtunut. Kerran käänsi paluumatkalla, siitä varmaan vain 7.

Sitten seuraaminen. Huoh. Alku meni ihan ok, mutta heti sen jälkeen juoksu, jossa alkoi jätättää. Yritin vaan juosta pokkana eteenpäin ja uskoa, että Sipsi tulee mukana, mutta ei se kyllä oikein tullut. Ja sen jälkeen meni koko ajan vaan huonompaan suuntaan, kun annoin sille tiukasti uuden käskyn ja se huomasi mun ärtymyksen ja alkoi sitten luimistella ja tehdä omia pyörähdyksiä. Esimerkiksi ei tehnyt ollenkaan peruuttamista, vaan jäi vain paikalleen seisomaan. Hitaassa käynnissä oli taas vähän mukana ja ajoittain oli ihan ok, mutta sitten taas jätätti välillä. Mä olisin kyllä antanut tästä 0, mutta kait noiden hyvien pätkien takia saatiin kuitenkin vielä se 5.

Tämän jälkeen ruutu ja sain melko hyvin koottua itseni, kun tiesin, että nämä vikat liikkeet on taas ok. Ruudun merkki oli melko suoraan meidän reppua kohti ja Sipsi meinasi juosta sinne! Onneksi kuunteli hyvin ohjausta ja meni merkille. Siitä hyvin ruutuun ja ihan taakse. Melkein jopa pelkäsin, että menee yli takarajasta! Siitä seuraamaan taas aivan surkeasti väärältä puolelta, pysähdyin ja kun Sipsi tuli vierelle jatkoin loppuun. Siinä jopa melko hyvä seuraaminen. Mutta kuitenkin pisteitä vaan 7.

Viimeisenä ohjattu nouto. Arvottiin oikea, joka oli toisessa suuntaa kuin ruutu, ihan kehänauhan vieressä. Sipsi meni hyvin merkille, tosin pysähtyi vähän sen päälle. Ja kivasti haki kapulan, hyvä vauhti myös takaisin. Olisiko ollut aavistuksen vino, kun vaan 9,5.

Sillä tavalla jäi hyvä fiilis, että paikallaolot oli taas ok ja ennakoimiset poissa! Mutta nuo seuraamiset harmittaa kyllä tavattomasti, kun juuri niitä on yritetty harjoitella (ennakoimattomuuden lisäksi). Tosin ei kyllä rehellisesti sanottuna ihan hirveästi olla treenattu tässä ihan viime aikoina.

Paikka oli ihan hieno, mutta jostain syystä ei tullut otettua yhtään kuvaa koirasta.

Mutta tässä Sipsi muuten vaan.

2 kommenttia:

  1. Ei kai ne paikallaolot menneet nollille, jos meni hyvin??

    VastaaPoista
  2. Oho, mä kopioin edellisestä kerrasta listan ja unohdin vaihtaa pisteet. :D No nyt ne on oikein.

    VastaaPoista