30. huhtikuuta 2015

Nacho taas kouluttautumassa 29.4.2015

Nacho pääsi osallistumaan Heidi Pesosen koulutukseen, jonka järjesti Lauttasaaren koirakerho. Aikaa ei ollut kovin paljon, joten otettiin meidän pahin ongelma käsittelyyn, eli seuraaminen.

Teimme perusasennossa häiriötreenejä ja Nacholla oli kovin vaikeaa olla menemättä häiriöihin. Huomautin sitä pienesti, mutta se ei oikein auttanut, joten sanoin sille sitten hieman selkeämmin, että nyt pitää keskittyä ja se hieman paransi. Jossain vaiheessa Heidin sateenvarjo putosi hänen kädestään ja Nacho hieman sitä säikähti ja sen jälkeen selvästi tsemppasi. Kun vapautin sen leikkimään, se leikki kuitenkin ihan vapautuneesti. Joten Heidi sanoikin, että turhaan pelkään sitä huomauttaa, kunhan sitten se pääsee tarpeeksi usein purkamaan pallon kanssa.

Heidi sanoi, että nämä käyttölinjaiset noutajat ovat usein sellaisia, että ne haluavat pitää kaikkea silmällä ja ovat sen takia kovin häiriöherkkiä. Tätä pitää vaan nyt paljon harjoitella ja yleensä se sitten muodostuukin vahvuudeksi ajan kanssa, mutta nyt vaan paljon vielä harjoittelua ihan perusasennossa ja pahoilla häiriöillä. Juttelimme myös vihjesanasta, joka voisi auttaa Nachoa muistamaan mitä olemme tekemässä.

Seuraavana päivänä treenattiin parin kaverin kanssa Malminkartanossa ja Nacho piti paljon paremmin kontaktia. Kun treenikaverit häiriköivät lähellä, se ei mennyt siihen, mutta sitten kun menivät kauemmas, n. 15 m päähän, se oli Nacholle kovasti paljon pahempi häiriö (ilmeisesti se sekoittaa nomeen, kun ovat sopivalla heittoetäisyydellä). Sain kuitenkin jotain onnistumisiakin, vaikka välillä tuntuu, että en oikein pääse aina sisälle siihen Nachon mielialaan, välillä se on tosi hyvässä tekemisvireessä ja välillä sitten jää enempi kaikkeen kiinni, enkä saa sitä "ulos" siitä tilasta.

Tehtiin muutama merkki ja kierto myös. Näitä ei olla kovin paljon harjoiteltu, mutta kyllä ne jo jotenkin sujuvat.

Kierrä!

Seuraava toisto: "Hei tuolla on toinenkin, mäpä kierrän myös sen"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti