24. huhtikuuta 2015

Nacho näyttökokeessa

Haimme Nachon kanssa Uudenmaan nuorten koirien tokorinkiin. Meillä oli vakaa aikomus treenata tähän mennessä kisasuoritusta kuntoon, mutta valitettavasti tässä on ollut vähän kaikenlaista muuta (siis koirajuttujen ulkopuolella), joten ei ole vaan aika ja jaksaminen riittänyt. Joten Nacho ei ollut yhtään sellaisessa kunnossa, jossa olisin halunnut tämmöiseen näyttökokeeseen lähteä, mutta mentiin nyt sitten siinä kunnossa missä se oli.

Paikallamakuuseen ei meinannut mennä maahan. Katseli tosi tarkkaavaisesti kahta tuomaria ja liikkuria, jotka seisoivat eri puolilla edessämme. Nacho varmasti ajatteli, että teemme nyt walk-uppia ja joku heistä heittää kohta damin. Ekalla käskyllä se ei reagoinut mitenkään, tokalla vähän heräsi, mutta jouduin vielä kolmannen kerran käskemään sitä ja samalla vähän tökkäisin sitä niskasta, että heräisi. Sitten menikin ok maahan ja jäi sinne, mutta noin puolessa välissä kahta minuuttia nousi istumaan. Istui jonkin aikaa ja meni sitten takaisin maahan. Muutenkin tosi paljon katseli vierustovereita ja tuomareita ja oli hyvin hämillään olevan näköinen, mikä tietenkin johtuu kokemuksen puutteesta.

Yksilösuorituksissa aloitimme seuraamisella. Nachon seuraaminen on ollut aivan järkyttävän huonossa vaiheessa nyt, joten jouduin auttamaan sitä tosi paljon hitaalla liikkumisella. Kontakti piti kuitenkin suhteellisen hyvin siihen nähden millaista se yleensä näin pitkässä seuraamisessa on ollut. Loppua kohti kuitenkin huononi ja varsinkin kun mentiin yleisön suuntaan, seuraaminen hajosi täysin.

Yritin hieman innostaa Nachoa antamalla sen pomppia. Sitten luoksetulo. Jäi hyvin, mutta vauhti oli aika hidas ja epävarmuutta sivulle tulossa. Lisäksi sivuasento oli vino.

Seuraavana liikkeenä oli joko nouto tai noutokapulan pito. Koska Nachosta näki, ettei sillä oikein ole keskittyminen kohdallaan ja se ei vielä osaa tämmöisiä palkattomia tekemisiä, niin päätin tehdä vain noutokapulan pidon. Tämä menikin oikein hyvin, kun siinä nyt ei kovin paljoa tarvi tehdä.

Viimeisenä oli omavalintainen liike. Olin miettinyt kaukokäskyjä, mutta kun Nacho oli paikallamakuussa jo niin pihalla, niin päätin tehdä uuden hypyn, se kun on aikalailla ainoa liike, jonka Nacho pystyy koemaisesti tekemään. Toki sekin oli erittäin hidas ja vaisu, mutta kun Nacho vaan ei tämmöistä palkatonta settiä vielä osaa, niin sille nyt ei voinut mitään!

Video näyttökokeesta

Kuva hallilta, aika pahoja häiriöitä (erikoinen lattia ja ilmaistoinnin humina).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti